озвучу загальну ситуацію по даній проблемі, котра дуже актуальна.
наперед попрошу без образ, бо буду максимально об"єктивним і чесним.
ситуація з короткометражками наступна:
зараз світловий день дуже короткий і кататись в темноті особливого бажання немає. а з огляду на те, що через роботу зустрітись раніше аніж на 19.00 не дуже виходить, тому на катання є година- дві максимум.
а дуже величезна проблема збору групи короткометражців - це пунктуальність. той доїжджає, той ще не виїхав, а той просить, бо "вот-вот". в результаті хвилин 20 з того всього тратиться на здибанку.
ще одна проблема - різні фізичні кондиції шприхалів. хтось їде повільно, хтось швидко. але це не є проблема загалом, ббо коли планується покотенька на півдня на вихідні, то можна собі котити філософським темпом, страхуючи новачків і думати про осінь. але коли хочеться ввечері на годинку погасати полями за Братіславою, приміром, то краще змаячитись з кимось, хто вже готовий і вдвох майнути швидким темпом. розумієте, про що я?
але проблема зі швидкістю та технічним станом роверів деяяких велосипедистів не така страшна і навіть більш снобістська)
є ще одна біда гуртових поїздок - формат покотеньки. Шприха завжди була збіговиськом велоботанів і шприхальські поїздки ЗАВЖДИ будуть без цигарок, пива і т.д. бо нам так зручно. і дуууууже дико напрягає, коли після годинного педалювання на привалі якась зараз запаляює цигарку і смалить, ніби то взагалі як дбрий день. чи пиво хлебче.
зрозумійте, нічого страшного персонально для кожного з вас у пиві чи цигарках нема. але їздіть собі з однодумцями. а з шприхалями - дотримуйтесь формату.
пару разів катався з крапкістами - безсумнівно хороші і цікаві люди, але їх темп їзди і півгодинні посиденьки з літрами пива і сиром-косічкою мені не підходять. можете вважати мене снобом)
але якщо то відбувається в суботу чи неділю, коли є час - то нічого страшного, навіт ьіз ними можна їздити і отримувати задоволення від поїздки.
саме через вищеозвучені причини на Шприсі з"явились отакі кулуарні покотеньки, непроанонсовані в "майбутніх".
хоча так було в принципі завжди, я не розумію чому цього ркоу так гостро постало питання. минулі роки були олдові шприхалі, були вже не новачки, котрі собі збирались і катались. всі їздили, де пропали - невідомо.
п.с. все це. звісно, жодним чином не стосується Ліди, бо вона дуже активна велосипедистка і усім нам дасть фору в любові до ровера і їзди на ньому) Ліда - ти кльова)