Загальний > Здоров'я

Як уникнути зневоднення організму в поїздках

<< < (3/5) > >>

Антон Одобецький:

--- Цитата: xlibes від 27.06.2010, 22:43:33 --- просту воду із джерел і колодязів.

--- End quote ---
А от то не варто робити. З власного досвіду знаю, що таке може привести до конкретного поносу.

CoRacK:
Переважно бажано уникати води з відкритих колодязів або якщо можливо з колодязів взагалі. В джерелах вода проточна і заробити діарею можна лише якщо джерело десь тече по поверхні землі і там забруднюється шкідливими мікроорганізмами.
І звичайно в кожного своя травна система, що одному можна, то для іншого проблема.
Особисто я намагаюся пити воду з джерел і п'ю багато, десь 5 л на 100 км, деколи і з закритих колодязів пив, бо більше ніде було взяти, поки-що діарея оминала :).

degrol:
випробував таку схему:

1 перші 20-30км розігріваєш організм, пітнієш (шо аж тече), потім організм шалено просить пити, а Ти йому прополокав рота, 3-4 ковтки і далі на педалі

2 наступні км п'єш в міру потреби по принципу "полоскання-кілька ковтків" (дає можливіть організму поповняти необхідну воду і при цьому не затрачати інші ресурси на її запасання)

3 по ходу мандрівки вмивати обличчя, зволожити голову або кашкет(бандану), при можливості освіжити торс, а то й скупатися в озері

вода (негазована, з джерела, з селянського колодязя) 2л на 60-100км асфальтованої дороги (залежить від наявності спеки)

багато пити заважає! швидше стомлюється організм і на шлунок зле, бо вимиває все корисне (мінерали, солі, кислоти..)

основним показником надлишку води в організмі є потреба збігати "по-маленькому" мало не щогодини. Для виведення шкідливих солей і т.п. із сечею достатньо 2-3 разів під час денного переїзду.

якщо сильно пітнієш - з'їсти дрібку солі і запити невеликою кількістю води

на обід добре випити молока, зеленого чаю, підкисленої води (лимонний сік або кілька кристаликів лимонної кислоти) від 0,5 до 1л за прийом + рух починати не раніше як за півгодини.
так само попити і ввечері + їсти фрукти, ягоди, помідори, огірки, петрушку.. (в них і вода і всі необхідні поживні речовини)

Tiger:
Я так пю:
1. Перед виїздом випиваю стакан рідини (чай, вода)
2. Першу годину просто їду (зазвичай пити і не хочеться)
3. Через годину крутіння починаю кожних 30 хв пити по 3-5 ковтків:
 - Підсоленої кипяченої води (дома набираю)
 - Чай (тільки каркаде, або трошки цукру або без)
 - Джерельної води, з криниць (в дорозі набираю)
Якщо сонце пече і мучить спрага то можу пити кожних 15-20 хв, але не більше 3-5 ковтків.
5. Під час стоянок (на обід, перекус) додатково до 7 ковтків.

GreenFox:

--- Цитата: Tiger від 29.06.2010, 10:52:24 ---Я так пю:
1. Перед виїздом випиваю стакан рідини (чай, вода)
2. Першу годину просто їду (зазвичай пити і не хочеться)
3. Через годину крутіння починаю кожних 30 хв пити по 3-5 ковтків:
 - Підсоленої кипяченої води (дома набираю)
 - Чай (тільки каркаде, або трошки цукру або без)
 - Джерельної води, з криниць (в дорозі набираю)
Якщо сонце пече і мучить спрага то можу пити кожних 15-20 хв, але не більше 3-5 ковтків.
5. Під час стоянок (на обід, перекус) додатково до 7 ковтків.

--- End quote ---
Ну ковток до ковтка не рівняється. В мене є знайомий який 0.5 горілки в один ковток валить ))))))))))))

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version