ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Задній перемикач

<< < (2/3) > >>

teodor4ik:

--- Цитата: Erazel I-st від 07.05.2010, 14:59:53 --- в ХТ вже приміняються керамічні підшипники в коліщатках та трішки більш наворочена конкструкція шарнірів. Ну і по дрібязку(резиновий відбойнік і т.д.). А от Алівіо, ДЕОРЕ і ЛХ відрізняються лише формою, і то Деоре і Алівіо на рік молодші ідентичні.
 Так шо засунь собі свій сарказм сам знаєш куда. ІМХО міняти Алівіо варто хіба що на нові Шедов або на ХТ.

--- End quote ---
це ти туда сунь свої манери, фу... згадай як ми чухались пробуючи шукати відмінності... сарказмом тут і не пахне... погодься шо брати ХТ варто ПІСЛЯ того як та аліва здохне? особливо якшо кататись по парку...

andriy:
Дякую за думки і поради.

На разі до перемикача зауважень не маю, але думав що далі.
Бачив  в Олега і  Віталька Діори, в Бхагавана - Срами, та й так от подумав...

Бачу також по собі позитив - я доходжу до стадії "усвідомленої некомпетентності" манері їзди, а саме цікавить як правильно перемикати передачі і коли: щоб перемикач і зірки лишилися жити і здоров'я ніг (колін) берегти. Є мабуть якісь рекомендації... Але манера перемикання передач для їзди в стилі КК. Розумію, що в шосерів і ДХ якісь свої особливі методики.  Хтось над таким задумувався?

Erazel I-st:
А що тут думати, передачі варто перемикати тоді коли каденс починає відходити від рекомендованого в 60 оборотів в хвилину. Точніше треба крутити так щоб ноги крутились трішки зашвидко. Але у кожного свої звички. Я ось їзджу на повишених. І не того що кінь, а просто мязи мої неможуть швидко рухатися, і мені комфортніше крутити помаліше але трішки з більшим навантаженням. А декому навпаки зручніше швидше і легше.
 Що до того ЯК переключати передачі то тут порада одна - без наванатаження. Тобто переключати треба не в момент навантаження на ланцюг. Найкраще це розганятися трохи, перемикати, прокручувати педалі помало(щоб був холостий хід) і коли переключиться то вже крутити на нормальній швидкості, щоб вже тянути ланцюгом втулку. Найкраще цей метод себе проявляє при їзді вгору. Тобто трішки швидше крутимо, переключаємо, крутимо помалу, а потім знову з нормальною швидкістю.

wuwuzange:

--- Цитата: andriy від 07.05.2010, 13:15:20 ---...
Який приблизно її ресурс (ск. тис.км) при середньостатистичному катанні?
2. Чи є сенс її міняти на якийсь Sram такого ж класу? (можливо в зв'язку з якимось кращим переключенням)... і водночас яка живучість Sram'у

--- End quote ---
Всі ставте собі Торней,  вже 2 роки катаю! перевірено!   ::)

ZlyiGamer:

--- Цитата: Erazel I-st від 07.05.2010, 23:12:19 ---Найкраще цей метод себе проявляє при їзді вгору. Тобто трішки швидше крутимо, переключаємо, крутимо помалу, а потім знову з нормальною швидкістю.

--- End quote ---

А ще на підйомі не боятись понижати передачу завчасно (коли чуєш, що робиться чуть важче), краще зробити 1-2 холостих обороти педалями, чим потім 10 секунд підбирати передачу і скидати по 3 зразу.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version