ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Задній перемикач
andriy:
--- Цитата: ZlyiGamer від 08.05.2010, 16:20:29 ---А ще на підйомі не боятись понижати передачу завчасно (коли чуєш, що робиться чуть важче), краще зробити 1-2 холостих обороти педалями, чим потім 10 секунд підбирати передачу і скидати по 3 зразу.
--- End quote ---
цікаво чи хтось про таке комплексно написав щось. Може хтось з великих ?
Vintage:
--- Цитата: andriy від 08.05.2010, 17:44:07 ---цікаво чи хтось про таке комплексно написав щось. Може хтось з великих ?
--- End quote ---
А тут і пишуть ВЕЛИКІ! Мотай на ус і практикуй!
Віталько:
--- Цитата: teodor4ik від 07.05.2010, 14:20:16 ---угу... а ЛХ і ХТ взагалі ідентичні з вигляду...
міняти варто!!! але тільки після того як цю зломиш... (х5 манетки 3*9 маю якшо шо)
--- End quote ---
Там закльопки на пів грама легші :D
Перемикання передач має піти на автомат. Ти не маєш думати про каденс, рахувати його чи задумуватись в який момент щолкнути. Максимуму то провірити чи перекосу нема. А так то рука автоматично має скидатипідвищувати передачу :)
Дописано : 16.05.2010, 00:48:17Так як на автомобілі. тільки без щеплення :)
switch:
Апчег старій темі зроблю, не бийте сильно :)
Свою створювати змісту не бачив, а зацікавило мене питання, для загального розвитку, є от шимановські задні переклюки з зворотніми пружинами. Я так розумію там іде навпаки по відношенню до класичного: на більші зірки ланцюг переводить пружина, а на менші - манетка стягує тросом.
Так от - а такі переклюки сумісні з звичайними манетками, чи для них манетки специфічні?
Взагалі симпатично виходить: на вищі передаві вмикаєшся великим пальцем, на нижчі скидаєшся вказівним, причом і справа і зліва, а не як по класиці - зліва великий повишає передачу, а справа - понижає :)
Але насправді в мене просто була нагода взяти б/у ХТ такий по симпатичній ціні, я правда шось подумав-подумав і рішив взяти новий 592-й Діор-Шадов.
Але ж цікаво...
Навігація
Go to full version