Сьогодні зранку було кілька вільних хвилин до виїзду і я вирішив помити ланцюга. (Даремно я так вирішив).
Вивів велосипед на коридор. Спер до стінки. Розкоркував пляшку з соляркою. Відкрив миючу машинку. Залив рідини по риску. Вчепив причандал і почав крутити.
Спочатку, як побачив що ланцюг стає чистим, радості не було меж. Але потім почалося. Велосипед від енергічного крутіння почав повзти по стінці і падати. Ланцюг злетів і застряг між найбільшою зіркою і пластмасовим захистом від номотування штанів на шатуни. Поки я піднімав велосипед і намагався вийняти ланцюг я зачепив незакорковану пляшку і вилив частину солярки в коридорі. Підняв пляшку - ще трохи в ній зосталося. Закоркував міцно.
Далі направив ланцюга і скинув на 2 передачу - звідти не злетить. Ще трохи покрутив. Ніби помив. Зняв причандал і побачив чорну рідину.
Почав гадати де її діти. Злив в унітаз. І пішов на коридор. Чорну фігню я злив не всю і її рештками облив себе на коридорі. Потім протер ланцюг ганчіркою і вимастив руки на чорно.
Запакував мийку. Пляшку в целофановий кульок і подалі. Порозмазував чорні плями по бетонній підлозі. Мию похапцем руки. Виїжджаю.
Висновок:
1) не мийте ланцюг в останні хвилини перед виїздом;
2) знайдіть ще одну пару рук або надійно закріпіть велосипед;
3) крутіть повільно бо буде чорно;
4) обкладіться шматами і ганчір"ям щоб було чим обтертися і витерти за собою;
5) закорковуйте пляшку з соляркою і ставте її подалі від себе;
6) постарайтеся отримати задоволення від того діла
;
Можливо, то так могло статися тільки зі мною, чи перший раз він на те і перший раз.
Не знаю...
P.S. Забув ще сказати про чорнющі нігті, які не відмиваються.