чим довша лапка тим краще працює перемикач - на гоночних велах коротка лапка просто щоб була менша вага
а не для того довга лапа, щоб більша ємкість перемикача виходила і касету з більшим діапазоном запихнути можна було?
Мені здається довша лапа навпаки буде відбиватись на перемиканні в гіршу сторону, бо вона буде більшим ричагом і відбовідно вібрація ланцюга буде більше ковбасити перекидку?
Маю власний досвід - кілька років їздив на древньому убитому Діорі з середньою лапою - горя не знав. Але рішив поміняти на новий, взяв Діор Шедов, лапа довга. В результаті на 3 чи 4-ту вилазкузачепив перекидкою якусь гілочку, лапа попала під шприху - наслідок: викручений півень і зігнута лапа.
Вирівняв. поміняв півня. місяця півтора їзди - на розковбашеній дорозі, без будь-якої гілки, чисто від розколбасу, лапа знову попадає в шприхи. Наслідок - зломаний півень.
Вирівняв старого півня.
Ще за місяць їзди переїжав невеличку гілочку - зачепив її перекидкою - наслідок - зломаний півень.
Це я 3 роки до того їздив на старому перемикачі і горя не знав, а тут за 3 місяці 3 випадки. Правда визнаю, я затупив, і не звернув увагу що в нової перекидки лапа довша і треба додати ланок ланцюгу. Потенційно це могло вплинути, хоча на практиці - всі рази коли ставалась проблема - стояли середні передачі і перекидка не викручувалась ланцюгом понад міру.
Моя думка - лапу треба брати не довшу ніж потрібно. Зайва довжина - зайві проблеми
Ну але то звичайно ще хто де їздить.