ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Як правильно обрати задню перекидку?

<< < (2/7) > >>

switch:
Хай мене поправить хто, якщо я не правий, бо как би не вважаю себе гуру, але наче як всі перекидки шимановські в плані перемикання швидкостей - по великому рахунку сумісні. Різниця з'явилась лише в останнії 10-ступінчатих перемикачах. Там інше передаточне число між ходом манетки і перемикача. А в решті випадків якщо ставити наприклад 9 ступінчатий перемикач на 7-ступінчату манетку - то він буде перемикати 7 передач. Якщо навпаки - то теж працювати буде, але не вистачить діапазону і перемикач не зможе покрити весь діапазон манетки.
Тобто фактично в цьому випадку можна вибирати щось на 7-8 чи 9 передач, не забуваючи про ємкість перемикача і допустиму максимальну/мінімальну зірочку касети. Ну ця Сора ніби підходить. Бачив там ще дешевшу серію, але з середньою лапою. Для такої доведеться ланцюг нарощувати, да і після мого гіркого досвіду заміни Діора з середньою лапою на Діор Шедов з довгою я зробив висновок, що чим коротша лапа - тим краще :)

--- Цитата: switch від 26.05.2015, 14:53:25 ---Ну ця Сора ніби підходить.
--- End quote ---
правда є в мене сумніви що ціна на неї в байшопі вірна. мабуть стара ще. :(

Стечкин:
в тебе на задньому колесі касета чи накрутка?

Robin van Kristy:

--- Цитата: Стечкин від 26.05.2015, 15:03:39 ---в тебе на задньому колесі касета чи накрутка?

--- End quote ---

по-ходу накрутка

switch:
А то на шось впливає?
з сайта Шимани - сама дешева перекидка для дорожника - це серія 2300, но касета для неї завелика. Наступна за нею серія Кларіс, ну і далі вже Сора і все що вище.
А простий МТБ-шний Торней з короткою лапою на таке не підпишеться?

Стечкин:

--- Цитата: Robin van Kristy від 26.05.2015, 11:54:06 ---2) провис - на 2-х найменших зірках касети ланцюг просто проскакує (при чому зірки касети і системи в нормі + новий ланцюг).
Касета (7 зірок) - 28-14, система - 52-39, відповідно ємність перекидки - 27; коротка лапа; кріплення на "пєтух".
Відповідь типу "купи таку ж" не підходить, оскільки неможливо її ніде знайти в Україні, а з-за кордону пересилка = вартості самої перекидки.
Шосер не топовий але і не "дно", хотілось би щось адекватне і за помірну ціну!

--- End quote ---

якщо новий ланц то і задні зірки мають бути нові
а то шо вони візуально не зношені нічого не міняє

чим довша лапка тим краще працює перемикач - на гоночних велах коротка лапка просто щоб була менша вага

твій ровер не то шо не топовий, а морально років не менше ніж на 20 застарів, бо такі манєтки на рамі не ставляться з 90-х років минулого століття

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version