ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Як правильно обрати задню перекидку?
Robin van Kristy:
--- Цитата: Стечкин від 26.05.2015, 15:13:03 ---якщо новий ланц то і задні зірки мають бути нові
а то шо вони візуально не зношені нічого не міняє
чим довша лапка тим краще працює перемикач - на гоночних велах коротка лапка просто щоб була менша вага
твій ровер не то шо не топовий, а морально років не менше ніж на 20 застарів, бо такі манєтки на рамі не ставляться з 90-х років минулого століття
--- End quote ---
була куплена і поставлена нова касета - ситуація така ж, проскакує на малих зірках
Robin van Kristy:
--- Цитата: Стечкин від 26.05.2015, 15:13:03 ---твій ровер не то шо не топовий, а морально років не менше ніж на 20 застарів, бо такі манєтки на рамі не ставляться з 90-х років минулого століття
--- End quote ---
так я ж і написав: Шосер не топовий але і не "дно"
Стечкин:
минулого року десь 500-700 км наїздив на гібриді: спереді 52-40-30, сзаді касета на 8 від 11 до 32
і все прекрасно переключалося с ланцом KMC Z51 і перемикачем Shimano Acera, манєтки - звичайні моноблоки
а якщо сзаду накрутка на 7 зірок імхо вистачить KMC Z50 і будь-якої нонейм перекидки з довгою/середньою лапкою
switch:
--- Цитата: Стечкин від 26.05.2015, 15:13:03 ---чим довша лапка тим краще працює перемикач - на гоночних велах коротка лапка просто щоб була менша вага
--- End quote ---
а не для того довга лапа, щоб більша ємкість перемикача виходила і касету з більшим діапазоном запихнути можна було?
Мені здається довша лапа навпаки буде відбиватись на перемиканні в гіршу сторону, бо вона буде більшим ричагом і відбовідно вібрація ланцюга буде більше ковбасити перекидку?
Маю власний досвід - кілька років їздив на древньому убитому Діорі з середньою лапою - горя не знав. Але рішив поміняти на новий, взяв Діор Шедов, лапа довга. В результаті на 3 чи 4-ту вилазкузачепив перекидкою якусь гілочку, лапа попала під шприху - наслідок: викручений півень і зігнута лапа.
Вирівняв. поміняв півня. місяця півтора їзди - на розковбашеній дорозі, без будь-якої гілки, чисто від розколбасу, лапа знову попадає в шприхи. Наслідок - зломаний півень.
Вирівняв старого півня.
Ще за місяць їзди переїжав невеличку гілочку - зачепив її перекидкою - наслідок - зломаний півень.
Це я 3 роки до того їздив на старому перемикачі і горя не знав, а тут за 3 місяці 3 випадки. Правда визнаю, я затупив, і не звернув увагу що в нової перекидки лапа довша і треба додати ланок ланцюгу. Потенційно це могло вплинути, хоча на практиці - всі рази коли ставалась проблема - стояли середні передачі і перекидка не викручувалась ланцюгом понад міру.
Моя думка - лапу треба брати не довшу ніж потрібно. Зайва довжина - зайві проблеми :) Ну але то звичайно ще хто де їздить.
Стечкин:
--- Цитата: Robin van Kristy від 26.05.2015, 15:20:09 ---була куплена і поставлена нова касета - ситуація така ж, проскакує на малих зірках
--- End quote ---
ну то просто ланц не притертий до зірок, хоч в мене таке останній раз було не на сучасних, а ще на ХВЗ запчастинах
проскакує просто тому шо ланц не лягає повністю на зубці - якщо мала зірка ланцу нема за що вчепитися
а на більших зірках ланц вже за щось чіпається
Навігація
Go to full version