Як я сушу м'ясо.
Для того, щоб не таскати з собою зайвий груз в походах, і знати, що насправді їсиш м'ясо, а не невідомо що з консервної банки, нарив в неті такий спосіб:
1. Купив 600 гр телятини.
2. Порізав ножем на дрібні кусочки (1,5 - 2 см.).
3. Виложив його на тефлонову сковорідку. Кришкою не накривати, вогонь трохи менше середнього, м'ясо помішувати тільки дерев'яною мішалкою.
![](http://a.imageshack.us/img338/4110/61350664.jpg)
4. М'ясо відразу випустить багато води, яка буде випаровуватись
![](http://a.imageshack.us/img828/3668/40164344.jpg)
5. Помішуючи м'ясо довести його до бурого коліру (приблизно 30 хв.).
![](http://a.imageshack.us/img443/834/96339663.jpg)
після цього вага м'яса буде приблизно 250 гр.
![](http://a.imageshack.us/img713/9268/57518007.jpg)
6. Перекрутити м'ясо на м'ясорубці
![](http://a.imageshack.us/img706/9509/65189956.jpg)
сполоснути сковорідку, витерти її, насипати на неї перекручене м'ясо, посолити, поперчити.
![](http://a.imageshack.us/img837/1608/54035836.jpg)
7. На маленькому вогні продовжити підсушувати м'ясо, помішуючи його раз в 5 хв. Час підсушки 30-40 хв. до темного коліру
![](http://a.imageshack.us/img706/3521/39467970.jpg)
8. Коли м'ясо стане сухим і твердим, висипати його тонким шаром на чистий стіл і дати йому вистигнути. В мене вийшло 145 гр.
![](http://a.imageshack.us/img227/1245/96327196.jpg)
9. Засипати в 500 гр. бутилку від Біоли - там широке горлишко, легко насипати.
![](http://a.imageshack.us/img268/3211/84616782.jpg)
Вся процедура займає приблизно 1,5 години, на 1,3 кг пішло трохи більше 2 год. М'ясо приготоване таким способом влітку при жарі витримувало в нас до 10 днів, більше не пробували, а потім ще потихеньку розходувалось з холодильника на протязі 3 тижнів.
М'ясо кидаємо у всі супи, каші, крім вівсяної, і макарони з розрахунку
1 ст. л. = 12 г. сухого м'яса = 50 г. свіжого м'яса.
Тільки в каші його треба кидати коли там ще є трохи води, щоб воно трохи рохбухло.
Ще є метод виварювати м'ясо в смальці 6 год., в нього смак буде кращий - більше схоже на тушонку, але я не пробував - дуже довго.