ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Змащення ?!

<< < (2/5) > >>

дихлофос:

--- Цитата: YxTu від 12.04.2014, 14:44:44 --- - Порадьте де і яке масло можна придбати для зірочок і ланцюга ?

- Хто яке використовує ?

--- End quote ---
зірочки, на разі, потрібно  тримати в чистоті, бо якщо ти будеш їх мастити, то вони наловлять піску і порохів
і їхнє  життя  фист вкоротиться.
по капельці  змащую кожну ланку в ланці перед поїздкою, в процесі їзди  збираєш залишки масла катраном.
Ланц теж бажано , щоб був  у чистому стані(не лінуватись знімати пил і болото), а змащуються оськи ланок ланца.
На рахунок вибора масла-саме те, що пропонує Стєчкін, воно добре проникає в місця змазування і недорого коштує.
В залежності від інтенсивності  використання,потрібна   мойка, ланц знімається з велосипеда(якщо  в комплекті  є скрепка),закидається
в пластикову бутилку і калатається з уайт спиртом чи бензином.Потім бутилка розрізається і ланц сущиться.
Якщо скрепки нема, то використовується ланцемойка-але то капарна прцедура.Після  сушки ланц  змащується і в дорогу!!!
Зірки  на системі  і касеті періодично чищу  пензликом , змоченим в розчині теплої води з галою.
Френкі правильно замітив-трансмісія  потребує  чистоти і уваги, для впевненої і  точної роботи.

Frenky:
Критично - це роліки на перекидці - на ній болота найбільше - чистиш, потім задні і передні зірки, на них теж не має бути ні масла, ні болота. Потім вже цепочку чистити.
Цепка в мене не знімається, тому я просто витираю тряпкою (але добре витираю) а потім пшикаю тефлоновим спреєм з епіцентру. Їздить гладенько кілометрів 100 в суху погоду. Часу займає десь півгодини, може більше

Alexxx:

--- Цитата: YxTu від 12.04.2014, 16:06:55 ---Я купив аналог ВД-40 трохи дешевший для очистки зірочок і ланцюга.

Цим засобом який ти рекомендуєш користуватись після очистки чи можна після кожного вело пробігу ?

--- End quote ---

http://shpryha.te.ua/index.php/topic,8188.msg60462.html#msg60462
спочатку машинкою,потім тією змазкою,потім тряпочкою зняти зайву змазку, вся процедура займає пару хвилин.
хай там що говорять інші,але я не є прихильником того щоб махатися з цепками і велом взагалом до поїздки потім після поїздки(може троха лінивий), роблю чистку і змазку в залежності від забрудненності, десь 1 раз на 1-3 тиждні при користуванні велом кожен день. На попередньому велі 5 років відїздив при помірному догляді і нічо, ні разу не підводив. Хіба що багатий на вільний час,тоді......

дихлофос:

--- Цитата: YxTu від 12.04.2014, 16:06:55 ---Я купив аналог ВД-40 трохи дешевший для очистки зірочок і ланцюга.

--- End quote ---
можу  сказати, чому я перестав користуватись таким спреєм для очистки касети.
розчин  ВД  при розпиленні  трохи попадає на каліпер і колодки, поверхня  колодок втрачає гальмівну здатність.

vit:

--- Цитата: YxTu від 12.04.2014, 14:44:44 --- - Порадьте де і яке масло можна придбати для зірочок і ланцюга ?

- Хто яке використовує ?

--- End quote ---
Старенька тема, але вона є - http://shpryha.te.ua/index.php/topic,26.0.html
 Може хтось з адмінів перенесе туди, було би набагато прикольніше та інформативніше коли людина котру цікавить чим же народ мастить ланци зайшла в тему і прочитала про все - від шмарклів і до мастила яке заливають у гідравлічні системи ROLLS-ROYCE.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version