Привіт шановні шприхалі. Опишу і свій горе-досвід з експлуатації нових педалей. Отже педалі
Syun-LP B-893B Наразі реальних фото виложити не можу, тому покажу ті, що є на сайті продавця -
На перший погляд педалі нормальні, після встановлення в ровер, відразу відчув різницю відносно старих пластмасових педалей, ноги тримають досить непогано.
короткий опис:
- стальні шипи
- алюмінієвий корпус
- насипні підшипники
- розмір робочої площини 9х10см
- вага пари - 380 грам
Десь місяць назад я купив ці педальки... хотів зекономити, тому купив і впав мій вибір саме на них. Заплатив 150 грн. педальки прийшли, на вигляд нічо так, крутяться. Вчепив в нові шатуни. Проїздив чуть більше тижня, в основному тільки на роботу і до дому, без екстріму, поволі, потихенько. І тут чую.. щолк-щолк-щолк-щолк - з кожним оборотом шатунів. Вдома розібрав, а там 1 шарик підшипника вискочив з свого місця і застряг між педалею і конусною гайкою, ну думаю нічого страшного. Розібрав, почистив, зібрав - ніби все нормально, не видає посторонніх звуків, крутиться нормально. Ще за місяць ситуація повторюється, їхав з баму від своїх батьків по дорозі ліва педаля відпадає. Я в шоці, водії зглядаються як на придурка. Підібрав педальку, закрутив(виявилось там конусна гайка трохи сильніше затягнулася((сама по собі, від кручення педаль
)) і педаля заштопорилась і відкрутилась. Вдома чуть послабив гайку - ніби все добре. І от настав сьогоднішній день. Їду з ватри до магазину що Вітя порадив, доїхав трохи вище від рогатки, не доїхавши пару метрів до мосту, і тут чую щолк-щолк-щолк і педалю заклинило!! Виявилось що знову пару кульок підшипника вискочило зі свого гнізда і застрягли між гайкою і корпусом педалі..... Так як всіх необхідних інструменті при собі не було, прийшлось акуратно педальку крутити в другу сторону, для того, щоб хоч вона просто крутилась.., цього домогтись не получилось. От така історія, як то кажуть - скупий платить двічі! поволік за собою ровер аж в Березовицю.
P.S. Здається я второпав в чому основна проблема. Коли розібрав ліву педаль, то виявилось, що шайба, між конусною гайкою і звичайною гайкою, деформована, тобто вона не виконувала ту ціль, яку би повинна була виконувати, а саме запобігати прокрученю конусної гайки, коли закручується зверху звичайна гайка. Ота проста гайка при закручені, прокручувала і саму конусну гайку, тому і конусна гайка не сиділа на одному місцю, що і призвело до вищесказаних подій. Та шайба взагалі ніби з якогось мягенького алюмінію. В другій педалі ситуація похожа, щоправда шайба ще не сильно деформована, тому вона поки що не прокручується на вісі педалі. Як буду мати час, то попробую в магазинах пошукати такі шайби і відразу хоча би з 10 кульок підшипника(хоча таке малоймовірно, кульки дуже маленькі) Є ще один варіант, можна замовити такі шарики в продавця, якого я купляв педалі, кульки він може відправити безкоштовно, тільки я повинен оплатити доставку..