я зараз буду повним лохом і задам купу запитань. а ви дасте відповіді?
1. ви куди зазвичай їздите? а то в темі розповіді про всякі ліси і поля, 30км/годину і тд..) Я розумію, шо спортсмени або хваляться, бо не пишуть нічого, але зазвичай де заїзди проходять (маю на увазі якість покриття "трасси" і відстань)
2. інтенсивність нагрузки. вижимати з себе все? кататись в розвалочку ? кататись дуже швидко, а потім робити передишки?і тд.
знаю, шо дурні питання, але думаю чи приєднуватись, чи ні. бачила сьогодні вроді мін 2 юзера шприхи (ібо в повному обмундируванні і стрибаючих по сходах, а потім - над озером))) і шось подумала шо мій безпантовий велосипед не потягне шприхівських пригод.
привіт) спробую дати відповідь.
1. зазвичай в шприхалів покотеньки діляться на дві категорії:
- плановані "довгометражки". це коли планується маршрут, карта, дводенка і т.д.
- короткометражки. це коли просто здибаємось на площі або на притстані і вже на місці вирішується напярм руху, або просто куди очі дивляться.
спортсменів серед нас взагалі нема) і Шприха - це не об"єднання велоспорстменів, а просто людей, в котрих ровер і скучно їздити самому. як для тебе)
2. інтенсивність навантаження у всіх різна, але в короткометражках всі підлаштовуються під якийсь середній темп, зазвичай нема такого. щоб всі рвонули вперед, а хтось один відстав. темп гурту одразу знижуєтья і обовязково хтось підстраховує новачка. всі з нас колись купили ровера і трохи катались самі, а потім почали кататись гуртом. просто перші тижні по місту їздити цікаво. але потім надоїдає і хочеться нових горизонтів.
ті шов обмундируванні і стрибали - то наші "екстремали", то не зовсім "шприхалі". ми просто собі їздим) безпантовий велоспед не проблема, головне його технічний стан, шоб коли від"їдеш від міста кілометрів на 10 - не тягнути його назад на собі. а все решту - фігня) моя порада - просто приїдь на якийсь "короткометраж" - і все побачиш.
п.с. народ, вже вкотре зустрічаю людей, котрі думають шо Шприха - це об"єднання спорстменів, шо їздять на швидкість аби гнати) ми швидше мандрівні філософи, але на роверах, бо їхати легше, аніж йти пішки)