ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
вибір каретки
A.F.C.:
Знов вбив каретку, вже 3-тя, під квадрат. Вирішив більше каретки під квадрат не ставити. Маю новенькі шатуни FC-M540. І так як вони під окталінк, то постає питання підбору каретки і визначення правильної ДОВЖИНИ. Може хтось дасть конструктивну пораду? П.С. чи то продавати ті шатуни і ставини шось з інтегрованою віссю?
Erazel I-st:
Імхо якщо збираєшся гнатися за вагою то продавай. А самі по собі вони не гірші за холовтеч2. Просто каретка дещо легша у версії Холовтеч2.
Антон Одобецький:
Довжина теоретично повинна бути такою ж, як і попередня. Хоча можуть бути і деякі проблеми. Наприклад, раніше я використовував вал на 118, були з ним проблеми, погано "вмикалась" найменша зірка спереду (перекидка впиралася в раму). Замінив на 120 - все стало ідеально. Кілька днів назад вбив каретку (тріс підшипник). Вирішив, що мені найменша зірка не потрібна і поставив каретку знов на 118. Прикол в тому, що тепер 118 працює ідеально, усі 3 зірки. Шатуни не міняв.
Але одразу скажу, що довжина валу аж дуже великої ролі не грає - допуск 2мм в обидві сторони є, чейнлайн для багатошвидкісних велосипедів не настільки критичний.
A.F.C.:
--- Цитата: Антон Одобецький від 03.05.2012, 22:19:24 ---Довжина теоретично повинна бути такою ж, як і попередня.
--- End quote ---
Думаю, що не так. Не всі шатуни мають однакову глибину посадки на вал і не у всіх шатунів однаковий "вигин"(не знаю як правильно) шатуна відносно зірок. Тому мене цікавиить точний підбір. Щоб я замовив те, що мені тра. Бо ніякий магазин не схоче мені продати каретку, щоб я її закрутив, а потім відкрутив і віддав їм назад бо троха не та довжина валу *dontknow*. Мусить бути спосіб визначати точно що до чого підходить. В неті шукав, але нічого толкового не знайшов.
Erazel I-st:
А причому тут вигин шатуна? Ти ж не до педалей міряєш, а до зірок. І посадочні місця по ідеї мають бути стардартизовані. Тобто зірки на одинаковій відстані від кінця валу каретки.
Навігація
Go to full version