Тема: 9 січня: яблука з корицею!  (Прочитано 13922 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.


Offline Сім самураїв

  • Кшатрій
  • Ветеран
  • ***
  • Повідомлень: 1097
  • Карма: +76/-2
  • міністр пропаганди
    • Перегляд профілю
« : 08.01.2012, 16:17:21 »
Хочу нагадати шановним шприхалям, що дбайливо зібрані восени яблука тільки взимку набувають справжнього смаку і аромату)
Саме тому пропоную завтра, 9 січня 2012 року прокатати наш традиційний яблучний маршрут. сьогодні робив тест драйв дороги і атмосфери - всі служби працюють на відмінно, скафандр герметичний і температура за бортом комфортна.
збір - на 10.00 біля причалу, з огляду на те, що традиційне місце збору шприхалів тимчасово зайняте стріляючо-випиваючими.

а щоб додати затишку майбутній покотенці - сьогодні обов"язково запечіть ябка і зваріть глінтвейн)
Цитувати
Як приготувати запечені яблука з медом, родзинками і червоним вином?

Запечені яблука з родзинками, медом, червоним вином і корицею - відмінний пісний десерт. Яблука для десерту треба взяти великі й солодкі.

На чотири порції потрібно:
чотири великі яблука
двісті грамів родзинок
мелена кориця і чотири палички кориці
двісті грамів меду
сто грамів червоного вина
чотири столові ложки яблучного оцту
один лимон

Приготування:

1.Ізюм вимити, просушити, змішати з яблучним оцтом і цукровим піском і залишити для набухання. Духовку нагріти до 170 градусів.

2.З яблук обережно вийняти серцевину, намагаючись не порушити цілісність плодів. Начинити їх родзинками і покласти у форму змащену жиром.

3. Розчинити мед у вині, додати щіпку кориці і полити цією сумішшю начинку.

4. Поставити яблука в духовку на двадцять п'ять хвилин. Вийняти, остудити і прикрасити паличками кориці і шматочками лимона.

Як зробити страву смачнішою: розкришіть вівсяне печиво і посипте начинку в яблуках, перш ніж поставити їх у духовку. Десерт вийти ароматним і з хрусткою скоринкою.

Offline Aelita

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 506
  • Карма: +155/-11
  • Стать: Жіноча
    • Перегляд профілю
« Reply #1 : 08.01.2012, 17:20:30 »
+1

Offline peres

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 178
  • Карма: +10/-1
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 08.01.2012, 17:22:22 »
шось не дуже активно соображають після свят
а який маршрут?
096 505-2-050, 099 559-6-989 - T@R@S

Offline Yanek

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 588
  • Карма: +112/-0
    • Перегляд профілю
    • Серце Азії
« Reply #3 : 08.01.2012, 17:23:42 »
попередньо +1
але і +1 до пепередього посту.
трохи детальніше про маршрут і програму поїздки було б не зайво:)

Offline Сім самураїв

  • Кшатрій
  • Ветеран
  • ***
  • Повідомлень: 1097
  • Карма: +76/-2
  • міністр пропаганди
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 08.01.2012, 17:30:20 »
програма різноманітна - педалі, поля і повітря)
маршрут - десь годинка-півтора їзди по околицях тернополя. мальовничо)

Offline peres

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 178
  • Карма: +10/-1
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 08.01.2012, 17:38:01 »
вип'єм глінтвейну горнє, закусим єпком і будемо годину місити городи людям в кутківцях і білій :laugh:
хочаб напрямок вкажи-сусанін :D
096 505-2-050, 099 559-6-989 - T@R@S

Offline Yanek

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 588
  • Карма: +112/-0
    • Перегляд профілю
    • Серце Азії
« Reply #6 : 08.01.2012, 17:42:28 »
http://shpryha.te.ua/index.php/topic,6635.0.html - рекомендую  :D

якщо не блукати і без болота - то годин 4-5 мали б вкластися:)

Offline Сім самураїв

  • Кшатрій
  • Ветеран
  • ***
  • Повідомлень: 1097
  • Карма: +76/-2
  • міністр пропаганди
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 08.01.2012, 17:51:33 »
ні, глінтвейн і ябка сьогодні ввечері персонально)
а завтра лише теревені і дорога) багато мороки з ним в польових умовах
напрямок - яблучний сад)
обіцяю цікавий маршрут)

Offline Andrizzio

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1912
  • Карма: +54/-6
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 08.01.2012, 17:52:49 »
а во, на тобі   8) 8)
" ВАЖАЙ, БО ЇДУТ ТИМИ РОВЕРАМИ !!! "

Offline Aelita

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 506
  • Карма: +155/-11
  • Стать: Жіноча
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 08.01.2012, 18:04:48 »
А що з чайком? В мене термос маленький. (

Offline Сім самураїв

  • Кшатрій
  • Ветеран
  • ***
  • Повідомлень: 1097
  • Карма: +76/-2
  • міністр пропаганди
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 08.01.2012, 18:08:43 »
я б з задоволенням зварив глінтвейн, але то треба таскати якийсь посуд і пальник. а термоса вдома не маю(

Offline peres

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 178
  • Карма: +10/-1
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 08.01.2012, 18:25:03 »
тоже маю на 0,5 - малувато :(
096 505-2-050, 099 559-6-989 - T@R@S

Offline peres

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 178
  • Карма: +10/-1
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 08.01.2012, 18:30:04 »
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє)  :laugh:
096 505-2-050, 099 559-6-989 - T@R@S

Offline Aelita

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 506
  • Карма: +155/-11
  • Стать: Жіноча
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 08.01.2012, 18:32:45 »
В мене 0,75л. Ок, візьму чайок! :)

Offline Сім самураїв

  • Кшатрій
  • Ветеран
  • ***
  • Повідомлень: 1097
  • Карма: +76/-2
  • міністр пропаганди
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 08.01.2012, 18:50:30 »
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє)  :laugh:
та якщо ми будем варити на вулиці - то термосів не тре)
а якщо я вдома - то я великого не маю)
іншим разом зваримо)