Хочу нагадати шановним шприхалям, що дбайливо зібрані восени яблука тільки взимку набувають справжнього смаку і аромату)
Саме тому пропоную завтра, 9 січня 2012 року прокатати наш традиційний яблучний маршрут. сьогодні робив тест драйв дороги і атмосфери - всі служби працюють на відмінно, скафандр герметичний і температура за бортом комфортна.
збір - на 10.00 біля причалу, з огляду на те, що традиційне місце збору шприхалів тимчасово зайняте стріляючо-випиваючими.
а щоб додати затишку майбутній покотенці - сьогодні обов"язково запечіть ябка і зваріть глінтвейн)
Як приготувати запечені яблука з медом, родзинками і червоним вином?
Запечені яблука з родзинками, медом, червоним вином і корицею - відмінний пісний десерт. Яблука для десерту треба взяти великі й солодкі.
На чотири порції потрібно:
чотири великі яблука
двісті грамів родзинок
мелена кориця і чотири палички кориці
двісті грамів меду
сто грамів червоного вина
чотири столові ложки яблучного оцту
один лимон
Приготування:
1.Ізюм вимити, просушити, змішати з яблучним оцтом і цукровим піском і залишити для набухання. Духовку нагріти до 170 градусів.
2.З яблук обережно вийняти серцевину, намагаючись не порушити цілісність плодів. Начинити їх родзинками і покласти у форму змащену жиром.
3. Розчинити мед у вині, додати щіпку кориці і полити цією сумішшю начинку.
4. Поставити яблука в духовку на двадцять п'ять хвилин. Вийняти, остудити і прикрасити паличками кориці і шматочками лимона.
Як зробити страву смачнішою: розкришіть вівсяне печиво і посипте начинку в яблуках, перш ніж поставити їх у духовку. Десерт вийти ароматним і з хрусткою скоринкою.