Оскільки KAMYANETS визнав своє авторство, моє ставлення до нього радикально змінилося в позитивний бік. Прошу пробачення за свої негативні висловлювання. Я ж не знав, що список складено для туристів, які приїжджають на комерційний тур. ULKA питала про спорядження для самодіяльного походу. В мене дійсно було враження, що список спорядження складала людина, яка ніколи не була в велопоході навіть з однією ночівлею в наметі. В порядку сатисфакції з метою примирення пропоную пиво, рукопашний двобій), або ще щось на вибір KAMYANETS в міру моїх можливостей. Мій тел 050-3377497, аська 160690302, прохання вночі не турбувати.
Що я напишу далі, прохання сприймати без образ, як мою особисту точку зору, яка не претендує на істину в останній інстанції.
Болотники. Мені легше протирати вел від болота, коли на ньому болотників нема. При розборі вела для перевезення його в потягу болотники теж зручності не додають. В дощ я їду в костюмі з гортексу. Після висихання болото з нього легко струшується.
Катафоти не тотожні світодіодним фарі і задній блималці. Я в темний час використовую фару і блималку, коли по місту їзжу, але в ВЕЛОПОХОДІ не треба в темряві їздити. Що стосується „страшно стає, коли селяни на українах іноді вихоплюються з темряви.”, то ті селяни цей форум не читають. Нехай вже якось собі їздять) Типа офтопік.
Мене постійно питають, коли я в шлемі: Що, часто падаєш? Відповідаю, що досить без шлему один раз впасти так, що більше шлем не знадобиться.
В самодіяльній групі бувають різні вели, відповідно і запасні камери до них потрібні різні. Так само на різних велах використовуються різні частини, так що потрібен індивідуальний ремнабір. А беручи до уваги низький рівень організації вело подорожей (ЗОМБІ, сподіваюсь ти це читаєш), вважаю за доцільне брати все, що мені може знадобитися.
Свою куртку з полартека я кофтою називати не буду. Імхо виправдане витрачання грошей, бо цілком реально використовувати в повсякденному житті.
Куртка від дощу мені без капюшона подобається. Бейсболка для мене зручніше, по сторонах краще дивитися.
Я два сезони їздив з контактними педалями, доки туфлі не порвалися. Якщо треба, можу виложити фото. Нові купувати все збираюся, але контактні вело туфлі співставимі по ціні з цілим велом. Імхо останню пару контактних педалей в Тернополі можна купити в Спорт+, бо передостанню я вчора купив) З туфлями напряг)
Пару тукліпсів від Старт-шоссе купив на базарі за 5 грн і поки з ними катаю.
Кому не подобаються 28”, то не я один на такому катаюся. Зомбі і Дрім теж. До екстремалів я точно не належу)
Якщо кілька годин їхати під дощем під час походу, для мене наявність болотників значення не має.
Велопітер веде такий Ілля Гуревич, вельми амбіційна людина. І використовує він цей сайт неявним чином для своєї комерційної діяльності, тобто рекламує свої комерційні вело тури, спорядження, самопальні книжки. Я одну їх книгу - „Современный велосипед” навіть купив. Імхо дилетанти писали. Можу дати бажаючим почитати.
Нема там „злобних типів. „ тому , що не любить Гуревич коли його критикують ті, хто своєю головою хоче думати. Він все більше за комерційний туризм для матрасників, а як всі почнуть самі їздити, вони ж йому грошей не принесуть)
Та що казати – той самий Старичков свій сайт не з альтруїстичних міркувань тримає...
Мені особисто трьохсекційний вело рюкзак більше подобається. Але то вже справа смаку кожної окремо взятої особи.
Мені подобаються великі Іжевські пінки! см.
http://activeinfo.ru/articles/caremat/ Бо хочу нормально висипатися, а не в лікарню потрапити.
Мені байдуже, чи МІЙ особистий досвід визнають. Мені неприємно, коли попереджуєш, а все одно наступають на ті граблі, якими вже багато хто отримав.
Я Старичкова поважаю, але на даному етапі свого життя він НЕ дасть суттєвої фори більшості тернопільських туристів.
З поваги до Старичкова не буду розголошувати, де і як закінчився його активний туризм.
Поки що вважаю себе надто молодим для ностальгії, тому фотографую просто щоб показати, де я був. Якщо треба, можу десь викласти фото.
Далі я напишу що звичайно в похід беру, так що тепер можна буде мене позгадувати по різному. Попереджаю ще раз, що ця інфа суб’єктивна.
Особисте- паспорт внутрішній (або закордонний)
- годинник, я використовую спортивний CASIO
- мобільний телефон – в Польщу не брав
- ручка, блокнот, візитки, адреси
- гроші
- сумочка на шию для грошей і документів
- велосипед – дома не забудь)
- велосипедні фляги – по кількості фляготримачів + пластикова пляшка під воду. Щоб було де - нормальної води для стоянки набрати
- всякі сумки на руль, під сідло, під раму, велорюкзак. Я беру ще малий рюкзак на спину
- гумки з крючками для кріплення речей поверх велорюкзака
- фара и задня мигалка –не конче потрібні, самі вирішуйте чи брати
- продукти тривалого зберігання і в поїзді поїсти, решта купувати по дорозі
- медаптечка - краще брати все, що тобі може знадобитися, бо на організаторів краще не розраховувати
- ремнабор – аналогічно до мед аптечки.
- горня, ложка, миска
- спальний мішок
- килимок під спальник – каримат – типа того, що в Іжевску рохай йому грець
- туалетні причандалля
Туалетні причандалля - зубна щітка
- зубна паста
- мило
- рушник
- туалетний папір
- станок для гоління + дзеркало
- зубочистки
Ремнабор- масло рідке для ланцюга після дощу
- ганчірка для рук
- ножниці
- нитка, ігли
- булавки
- камера 28” – 2 штуки
- гайки, болти, шайби
- клей, заплати, наждачний папір
- гальмівний тросик
- гальмівні колодки
- тросик перемикача
- плоскогубці
- комбінований ключ
- ключ для шприх
- скотч
Одяг – я пишу, що беру для себе- велотруси
- веломайка
- футболка
- термобілизна
- штани спортивні
- куртка и штани від дощу з гортекса - мембранний дощовик
- куртка з полартека
- в’язана шапка або бейсболка
- велошлем
- шкарпетки – 3 пари
- кроссовки
- вело рукавиці
Групове –
пишу, що я завжди беру- карта
- намет 2-х місний, вага 1,4 кг, розмір дна 200х120 см, висота 105 см.
- поліетилен на намет – намет без зовнішнього чохла + 8 прищіпок для кріплення поліетилену
- ліхтар – я беру налобний на світлодіодах, самий дешевий
- фотоапарат – якщо маю
- ніж маленький столовий хліб/ковбасу різати
- кружка з нержавійки на 1 літр для газового пальника. Сирники/запальничка
- газовий пальник KOVEA, балон на різьбу, підходить американський Coleman
- насос + переходник – один на двох, я один беру
- замок на велосипед – один на двох, я один беру
Медична аптечка- Анальгін
- Валідол
- Бісептол
- Левоміцетин
- Аспірин