Загальний > Здоров'я

Аптечка

<< < (2/5) > >>

Zombie [Coffe]:
Живокіст - до самої дупи. Він потрібен дя лікування, а для реанмації знеболення, зняття набряків - абсолютно не придатний.
Індовазін - гарний гель -не смердить- швидко розсмоктує набряки, тим самим сприяє знеболенню вдареного місця, знімає запалення. Пробував на собі - мазюка яка мені найбільше допомагла боротися проти забою, розтягнення і набряку - при чому все в одному, і при регулярних фізичних навантаженнях місця травми.
Єдиний недолік, через 5-7 днів в місці застосування починає лущитися шкіра - певно через непроникність капілярів (що анонсовано в інструкції до мазюки)
Діприлів - знеболює, розігріває, протизапальна. посттравмові болі в суглобах знімає десь за 15 хв.
Еспол - розігріваюча мазь. Гарно гріє - ніочого більше, але і не шкідлива.
Діпхіт - розігріває, знеболююча і протизапальна дія виражені слабко, смердить сильно.

Отже рекомендую індовазін, або діприлів мати з собою  в аптечці.
Бактерицидний пластер, або навіть звичайний  -клеїти дрібні дюрки в шкірі - швидко вертають працездатність незначно пошкодженим кінцям кінцівок.
Спасатєль(або рятівник, або Rescue Ranger), зеленка, бинт, еластичний бинт, кєтанов - ще  ні разу не користувався, і аспірин - також не використовував.

Але ж неграмотний....

CoRacK:
Правильно, навіщо відкладати лікування? Намастив Живокостом і він своє діло робить.
А щодо знеболювольних і протинабрякових, то я їх принципово не беру. Біль і набряк природні реакції організму на пошкодження і як не крути, і чим не масти рано чи пізно вони проявляться. Ці мазі що ти назвав діють на симптоми (мають відволікаючу дію чим зменшують відчуття болю, і протизапальну, чим теж частково зменшують біль і набряк), а Живокіст прискорює регенерацію тканин за рахунок алантоїну, що ньому міститься, хоч біль і не знімає. Крім того біль після падіння з велосипеда рідко є настільки сильним, що потребує знеболення, а в серйозних випадках ні Живокіст, ні Індовазин і т. д. не допоможе.

Я вважаю, що краще прискорити загоєння забою, ніж впливати на симптоми, але в кожного є власний вибір.

P. S. І все таки Zombie [Coffe] бери Живокіст, а то раптом заб'єш дупу і що тоді?:)

Zombie [Coffe]:
Я дома ці мазі -Індовазин, Діприлів -  не застосовую. Відносно живокосту можу сказати, що ні наш, ні доктора тайса живокіст мені не допоміг в лікуванні травми коліна і плеча. І можу тобі 100% сказати що у випадку травми в поході він  нічим не допоможе, хіба що  у випадку Др Тайса  мазь має гарну зігріваючу дію, оскільки зроблена на свинячому салі, а наш виробник робить на рослинних жирах.
Коли ж тобі,  не зважаючи на травму необхідно подолати якийсь відрізок, робити якісь рухи і т.д. - то індовазін наприклад стане в пригоді.
І на сам кінець - просто почитай про лікування спортивних травм суглобів, зв’язок, забоїв, розтягнень, і ти побачиш, що живокіст взагалі фахівці не використовують як основний лікуючий препарат. Я проти нього нічого не маю, але доцільність возити його в аптечці - досить сумнівна.
І ще - ось тут http://medicinal.com.ua/2007/10/18/ndovazin.html - опис дії  індовазину, уважно почитай.
Ну і на самкінець описи дій мазі - я розписав послуговуючись власним досвідома не теоретичними викладками.

Наразі за індовазин можу сказати, що з ним за 5 днів позбувся набряку, запалення і сильних болів в голіностопі після доволі серйозної травми  із забоєм і розтягненням  зв’язок. Перед цим звичайно звертався до лікаря, робив ренген, відповідно знав що немає тріщин і переломів. Після цього взагалі забув що в мене була травма  в нозі. І все це в походних умовах і регулярних а часом і непередбачюваних нагрузках на бідну постраждалу ногу.

P.S. Йоддицерин  - цікавий препарат, потрібно буде спробувати

Фофелюшка:
Значить так, аптечка на 2 тижні перебування десь за межами цивілізації: перекис водню, вата, аналгін, тетрациклін. Все. :)

Pешта хвороб лікується словом :)

bhagavan:

--- Цитата: Фофелюшка від 13.12.2008, 21:28:18 ---Pешта хвороб лікується словом :)

--- End quote ---

Забула довідник молодої відьми і збірник наворотів, приворотів, поробів і ворожінь :)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version