ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Очищувач ланцюга
Erazel I-st:
Та все ж "Вошер" то не "Любе". Судячи по назві то все ж цепеМОЙКА. Типу розчинника і т.д.
Marik1986:
--- Цитата: Антон Одобецький від 10.04.2011, 21:51:12 ---Непогана штука. Підходить для очищення деталей від старої змазки. Очищав нутрощі втулки і касету. Для ланцюга не пробував і не буду. Для очищення ланцюга потрібно використовувати спеціальну машинку + бензин. Можна і в пляшці з пральним порошком.
А от для змазки воно не підходить. Краще купити нормальне рідке масло, або аерозоль із тої самої серії.
--- End quote ---
Я собі також придбав ту машинку нещодавно, правда ще непробував її у дії :) А солярка непідійде до тої машинки, чи розчиник уайт-спірт наприклад? А масла якої марки краще купувати, чи підійде для змащування швейних машинок?
Дописано : 10.04.2011, 22:20:55
--- Цитата: Erazel I-st від 10.04.2011, 21:52:47 ---Та все ж "Вошер" то не "Любе". Судячи по назві то все ж цепеМОЙКА. Типу розчинника і т.д.
--- End quote ---
То можна, використовувати спрей замісь тої машинки поідеї ? :)
Дописано : 10.04.2011, 22:41:38Побризгав тим балончиком ланцюг, покрутив ланцюг разів 20, після чого почав перемикати передачі, прогнав по всіх зірочках. І я почув звук який мені почав неподобатись, такий характерний пісочному звуку. Що порадете, як краще зробити?
Антон Одобецький:
Можна і солярку. Розчинник ніби фігово діє на резину. Дехто радить афіаційне паливо. Особисто я використовую бензин.
Масло можна любе, хоч автомобільне, хоть для швейних машинок, але найкраще використовувати спеціалізоване, бо воно не так вимивається водою.
Особисто користуюся маслом Zefal для сухої погоди. Купляти для дощу чи екстремальних умов немає потреби, хіба що ти будеш катати активно у любу погоду і ганяти КК по вуха у болоті.
Щодо звуку - помий ланцюг нормально, машинкою. Потім змасти із внутрішньої сторони ланцюга, прокрути хвилин 10-20 вхолосту (назад), витри залишки масла і все. Вистачить на 200-300 км по нормальній погоді. Без очистки ланцюг не змащуй - буде ще гірше. І ще одне - обовязково чисть касету і ролики перемикача - на них збирається найбільше бруду. Для них якраз добре підійде той аерозоль.
Marik1986:
--- Цитата: Антон Одобецький від 10.04.2011, 22:55:19 ---Можна і солярку. Розчинник ніби фігово діє на резину. Дехто радить афіаційне паливо. Особисто я використовую бензин.
Масло можна любе, хоч автомобільне, хоть для швейних машинок, але найкраще використовувати спеціалізоване, бо воно не так вимивається водою.
Особисто користуюся маслом Zefal для сухої погоди. Купляти для дощу чи екстремальних умов немає потреби, хіба що ти будеш катати активно у любу погоду і ганяти КК по вуха у болоті.
Щодо звуку - помий ланцюг нормально, машинкою. Потім змасти із внутрішньої сторони ланцюга, прокрути хвилин 10-20 вхолосту (назад), витри залишки масла і все. Вистачить на 200-300 км по нормальній погоді. Без очистки ланцюг не змащуй - буде ще гірше. І ще одне - обовязково чисть касету і ролики перемикача - на них збирається найбільше бруду. Для них якраз добре підійде той аерозоль.
--- End quote ---
о дякую, за консультацію :) Буду так і робити!
baxic:
все чистив ланц в банкі очищеним керосином, а нині попробував солярою. Керосин був після калатання більш-менш прозорий, а на дні бутилки було осаду багато. З соляркою дещо інше - вся мутна і осаду на око не видко
Навігація
Go to full version