Непомню. То вже років 10 назад було.
А ти за яким рецептом гнав?
1. зробив закваску з ізюма (дріжжі смердять, а ізюм дає виноградне бродіння, тобто по суті спирт виноградний як в вині)
2. розбавив мед водою 1/5 по вазі (десь 1,5л меду на 10л води), проварив дето 2 години знімаючи пінку (шоби всі бактерії передохли) в кінці докинув чуток гзоздики, кардамону, имбиря, кусочок ванільної палочки. якраз 1.5 л води википить і вийде строго 10л бормотухи.
3. промив банку кипятком
4. залив сіроп(через марлю) і закинув закваску.
5. герметично заткнув і вивів трубку в банку з водою
6. за 2 тижня, коли перестало булькати перелив в іншу тару через фільтр.
7. долив літр горілки(1/10) шоб зупинити бродіння перейшовши максимум концентрації спирту.
8. сховав в темному, сухому місці ше на 2 тижня
9. кинув в темне холодне місце ше на 2 тижня шоб всяна фігня осіла і перелив по темни пляшкам доходити (добре підходять винні з корком) кажуть самий смак настане за півроку-рік.
знесло мене від того шо ше не дойшло... а доходяги чекають ще свого часу...
прикол в тому що меду піде хай на 50 грн+20 на горілку ітого 70 тобто 3.5 за півлітра... дешевше пива, але результат і смак даже нефіг порівнювати
Дописано : 16.09.2010, 15:37:11
до чого я вів... той же рецепт канає і для яблучного соку, але туда здалось би ше з півкіло чи більше цукру, а краще меду...