млад, вистав навпроти назв тих ножів , що ти описав, їх зображення.
бо хочу собі шось купити для подорожей, але не шарю ніц.
зображення в інтернеті
для чого конкретно тобі ніж потрібен під час подорожі ?
кукрі - ніж екзотичний, купується для душі.
мені наприклад подобається Кизляр Стрела, але практичної необхідності в ньому нема, і так квартира іграшками захламлена.
якщо не збираєшся наслідувати американського дауна Рембо і бігати по околицях Петриків розмахуючи тесаком з 40-см клинком, то в турподорожі вистачає самого простенького кухонного ножа достатньо довгого, щоб хліб порізати.
тільки чехол на нього зроби, щоб не порізати речі в рюкзаку.
я всеж не втримався і купив собі вчора швейцарський ніж-мультітул - в основному щоб консерви відкривати.
а ще бачив дуже хороший ніж в Віталіка Вахіса, я собі теж такий купив невідомо для якої потреби )))))
справа в тому, що консерви ми відкривали ножем Вінтажа, бо Вахісу і мені шкода було псувати заточку в своїх ножів
взагалі, якби тему перенесли в спорядження, я би написав детальніше, бо на ножах таки дещо розуміюся
Дописано : 01.08.2010, 11:22:49
Я думаю що ти набрехав що той ніж ТИПОВИЙ СТОРОПОРІЗ. А щодо того чи то стропоріз взагалі в мене є сумніви до сих пір.
Використання його як стропоріза в екстремальних умовах взагалі не передбачається.
Хотілося би подивитися як хтось буде скидати рукавиці і вікривати його на морозі занімівшими пальцями (Наприклад в горах зимою). Або як під водою навпомацки намацувати з якої ж то сторони воно відкривається між іншим розмірковуючи як довго ще товктися каскою по дну, і у яку це фігню весло заплуталось, що ніяк не вдається встати. А потім від того що камінням руку прижало до живота виявити що випадково зробив собі харакірі.
мабуть не варто далі ділити, хто в кого слово "різати" позичив ?
якщо історики не брешуть - нинішня Росія пішла з території нинішньої України, яка раніше називалася Київська Русь, а Київ - Мать Городов Русских. тільки незрозуміло чого українці називають росіян Старшим Братом, якщо він молодший від свого "молодшого" брата?
той ніж я назвав типовим стропорєзом тому що він призначений тільки для перерізання шнурів, тросів і тп.
ним навіть ковбасу
не порізати.
він не складаний - там же на фото є ножни.