Загальний > Справжні велосипедисти
Калібрую велокомп
Штир:
--- Цитата: Антон Одобецький від 28.06.2010, 12:24:11 ---Повыр, так не налаштуєш. У мене різняться показники поїздок по одному і тому самому маршруту близько +/- 1 км на 20 км пробігу.
--- End quote ---
Кожний день їду на роботу на велосипеді. Відстань в одну сторону 2160 +/- 50м. Але цю похибку можна списати на різні незначні відхилення від уявного ідеального маршрута.
Дорога до Івачіва Горішнього (від театра до озера) коливається в межах 15100 +/- 200м.
Дорога до Підкаміня дала похибку 1 км (загальна відстань 57 км), але МИ там трохи додали зайвого у Залізцях.
Я собі просто досліджую чи варто купляти GPS навігатор.
Avanar:
--- Цитата: Штир від 28.06.2010, 14:26:47 ---Я собі просто досліджую чи варто купляти GPS навігатор.
--- End quote ---
А що він тобі дасть? Проїхав я маршрут на компі-135 км, на GPS-132 км. Питання кому вірити, хоча як на мене точності велокомпа вистачає. А GPS більше потрібен щоб по полям і по селам від запланованого маршруту не відхилитись і точки потім легше комусь передати: де вода, де стоянка.
Штир:
--- Цитата: Avanar від 28.06.2010, 20:53:15 ---А що він тобі дасть? Проїхав я маршрут на компі-135 км, на GPS-132 км. Питання кому вірити, хоча як на мене точності велокомпа вистачає. А GPS більше потрібен щоб по полям і по селам від запланованого маршруту не відхилитись і точки потім легше комусь передати: де вода, де стоянка.
--- End quote ---
Точна відстань означає точну калькуляцію поточної і середньої швидкості. Деколи я просто катаюся, а деколи їду на результат. GPS має багато переваг, але один великий недолік - ціна.
Erazel I-st:
Блін, старші досвідчені люди, а чого виникає різниця між ЖПС і велокомпом недогадуються :)
Велокомп міряє ТРАЄКТОРІЮ ПЕРЕДНЬОГО КОЛЕСА, а ЖПС відстані між контрольними точками. А різниця тому що переднє колесо все ж йде не по прямій а трішки гуляє(ми ж тримаємо рівновагу), та й по дорозі ми рухаємось невеликими зігзагами, які ЖПС не ловить, а от на кілометражі пройденому колесом воно сказується.
Andrizzio:
--- Цитата: Erazel I-st від 29.06.2010, 10:14:05 ---Блін, старші досвідчені люди, а чого виникає різниця між ЖПС і велокомпом недогадуються :)
Велокомп міряє ТРАЄКТОРІЮ ПЕРЕДНЬОГО КОЛЕСА, а ЖПС відстані між контрольними точками. А різниця тому що переднє колесо все ж йде не по прямій а трішки гуляє(ми ж тримаємо рівновагу), та й по дорозі ми рухаємось невеликими зігзагами, які ЖПС не ловить, а от на кілометражі пройденому колесом воно сказується.
--- End quote ---
можна виставити контрольну точку щосекунди.
Навігація
Go to full version