Загальний > Справжні велосипедисти
Калібрую велокомп
GreenFox:
--- Цитата: Andrizzio від 29.06.2010, 11:24:51 ---можна виставити контрольну точку щосекунди.
--- End quote ---
Який ЖПС це підтримує?
Штир:
--- Цитата: Andrizzio від 29.06.2010, 11:24:51 ---можна виставити контрольну точку щосекунди.
--- End quote ---
Я ніколи не користувався ЖПСом, але навіть при можливості синхронізації положення посекундно, виникає певна похибка. Тому велокомп має перевагу в цьому плані. Але недолік у тому що він залежить від колеса, твердості покришки і від ваги велосипедиста. Можна довго сперичатися що краще, але якби знати точний DST короткометражки про яку писав, то знав би похибку свого велокомпа.
Andy:
Точність звичайного ЖПСа-до 10 метрів на точку, можна виставити і щосекунди встановлення точок, але навіть мій ЖПС підтримує лише до 9999 точок на один трек, потім починає терти попередні точки...
Штир:
--- Цитата: Andy від 29.06.2010, 17:37:50 ---Точність звичайного ЖПСа-до 10 метрів на точку, можна виставити і щосекунди встановлення точок, але навіть мій ЖПС підтримує лише до 9999 точок на один трек, потім починає терти попередні точки...
--- End quote ---
Яка модель ЖПСа? Багато чого залежить від самої програми у навігаторі. Якщо шлях подається як ламана, тоді похибка в обчисленні DST може бути значною, особливо, якщо відстані між точками великі. А якщо, подати як послідовність кривих Безе тоді суттєво зменшиться, при умові, що велосипедист їде як нормальна людина, тобто повертає руль тільки там де треба, а не хаотично.
Erazel I-st:
--- Цитата: Andy від 29.06.2010, 17:37:50 --- але навіть мій ЖПС підтримує лише до 9999 точок на один трек, потім починає терти попередні точки...
--- End quote ---
В годині 3600 секунд. Получаємо 9999/3600=2,77 години ~ дорівнює 2 години, 46 хвилин. Як для якогось шосерного спрінта то має хватити. Для серйозної довгої поїздки трішки малувато буде.
Навігація
Go to full version