> як вичислити потужність фанаря
Береш еталонний акомулятор, ємність якого ти знаєш. Якщо не знаєш, можна взяти амперметр, і відоме тобі навантаження, або амперметр + вольтметр + довільне навантаження яке витримає акомулятор і заміряти його ємність.
Потім ставиш в ліхтар, включаєш і засікаєш час, який він працює.
Наприклад, в тебе є акомулятор на 2,4 А*год, на 3,7 В. Ставиш його в ліхтарик, включаєш, а воно працює три години рівно. Значить потужність ліхтарика 2,4*3,7/3 = 2,96 Ват. Це за умови якщо стоїть стабілізатор.
Якщо воно не стабілізоване, миттєву потужність можна виміряти, вимірявши напругу на діоді і глянувши в даташиті, яким струмом він живиться при даній напрузі, або просто виміряти струм і напругу на діоді та перемножити. Але як ти будеш це міряти, я не знаю, я завжди прикидаю по часу роботи від акомулятора.
> в когось є фара в реальних 200-250Лм, щоби зі своїм порівняти?
В мене є ліхтарик на 280 люменів (в районі 200 люменів OTF), але порівнюючи оком, ти порівнюватимеш не світловий потік, а освітленість (котра в люксах), це є різні речі.
> тама якто дивно стоїть блок 3хААА
Це не дивно, всередині ніякої електроніки, ніякого драйвера, все що є, це акомулятор, корпус та діод.
> ставиться 1 акум 18650 замість них, а вот який і чим його заряжати?
18650 довший за ААА на 21 мм. Ставити будь-який літієвий з захистом. Якщо по научному, то заряджати спочатку струмом в 0,1 С, а потім напругою 4,2 В (для літій-іонного).
> но бля буду валить яскравіше ніж то на чому написано 180
180 чого? люменів? Яскравість вимірюються не в люменах і люмени до неї мають досить опосередковане відношення.