Загальний > ТЕРЕВЕНІ-ПЕРЕБЕНДІ
хелп, потрібно "світло"
steve1:
--- Цитувати ---А можна десь дістати літієві акумулятори АА?
--- End quote ---
Можна. 3,7 вольта.
Vintage:
Та кажу ті пі......... GP замість нормального контроллера зарядки втулили таймер розрахований на 5 год за які встановленим струмом заряджаються саме акуми ємністю 1300 що йшли в комплекті з зарядним. Вам виходить робити так, як описано на сторінці, на яку я дав лінк в попередньому свому пості:
"... - Сбрасывать таймер.
То есть после прошествии 5,5 час надо устройство вынимать из розетки и заново вставлять. То есть в сумме это дает 2750 мАчас, если с учетом потерь на тепловыделения (К=1.6) то так нужно проделать три цикла...
... - Модернизация данного устройства.
Полез искать DataSheet на этот таймер и, что выяснилось:
Время работы таймера зависит от емкости (она у меня была 2,2мкФ, С1 на схеме) и от сопротивления (R3 на схеме)..."
--- Цитата: Антон Одобецький від 05.05.2012, 20:40:13 ---А літієві коштують не так і багато. Для прикладу, батарея 18650 із захистом вартує 50-70 грн. Зарядне - 50-100. Як на мене, набагато дешевше, ніж комплект ААА чи АА.
--- End quote ---
Так, але елемент живлення типорозміру 18650 не втиснеш в батарейний відсік під 4хАА.
Антон Одобецький:
Контролер ліхтаря повинен бути розрахований на літієві елементи.
steve1:
--- Цитувати ---вартує 50-70 грн
--- End quote ---
Ти де такі ціни знайшов? За 70 я тобі дві штуки можу продати, хоч завтра.
mr.Dream:
"Хороші" 18650 коштують 80-100 грн. В них початкова ємність на 20% більша, за ту що вказана, і це при 0,5с розряду, тобто за 2 години. В фонарі їх ємність буде в півтоа раза ефективнішою.
"Погані", тобто "дешевий китай" реальну ємність має 0,5-0,7 від вказаної, не любить короткого заряду і короткого розряду (гріється, "кипить"). А ще китайці люблять не ставити запобіжник, який розмикає коло при великому тиску в банці - черевато бабахом в штанах при КЗ чи перевантаженні :)
Хоча для ліхтарів реально вигідніше купити 4 китайці за сотню, ніж один хороший. А то шо на всяких там трастфайрах-утрафайрах-інших пишуть 3800, 4200, 4600 мА/Г - не ведіться. Там реально буде до 1500 в хорошому випадку :)
Із "хороших" максимум тримав в руках 2400. А так вони переважно 2200 маг
Навігація
Go to full version