ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Заміна ланцюга
Light:
--- Цитата: switch від 12.03.2015, 09:25:30 ---на основі чого таке далекоглядне твердження?
на мою думку - варто купити новий ланцюг. такий же який стоїть.
поставити і побачиш - не буде проскакувати - знач катаєш на ньому, а старий тримаєш про запас. в 3 ланца може вже не вийде катати, але в 2 думаю цілком реально.
якщо ж таки касета вбита і ланц почне проскакувати - то купуй ще й касету і міняй її теж. система (ведучі зірки) навря теж зношені, а якщо будеш добивати як тобі радять - то відправиш на заміну ще й систему. А так поїздиш на новому ланці і касеті (цього разу хоч би в 2 НОВІ ланца почерзі) і потім будеш добивати цей і попередній комплекти далі до кінця.
а найкраще було б купити індикатор зносу ланца і поміряти. Або зняти ланц і поміряти методиками, які є в неті. Якщо розтяг до 1% - сміло міняй на новий і катай. А цей поставиш, коли підрозтянеться другий.
--- End quote ---
Дякую за вичерпну відповідь!!! Буду ставити новий ланцюг, відпишуся що з того вийде.
switch:
оптимально було б таки обзавестись таким ындикатором:
або навчитись міряти розтяг ланцюга.
Касета виїдається ланцюгом через те, що він розтягується і перестає лягати точно між зубцями, відповідно тяга розподіляється не на всі зубці. Відповідно останні починають виїдатись і змінють форму так, що новий ланцюг вже теж не зможе лягти рівномірно і буде проскакувати.
Того так важливо контролювати розтяг.
Почитай - і сам розберешся в усьому. Там нічого складного.
В ідеалі, якщо новий ланцюг піде нормально - я б катав на ньому слідкуючи за розтягом, поки він не витянеться десь до рівня старого. після того поставив би знову старий і міняв почергово.
Якось так.
Light:
Виміряв штангенциркулем відстань, як пишуть в неті. Результат 120,3 (зношення в межах норми).
Для справки - 119,7-120,6 - ланц в нормі, 120,6-120,9 - потрібна заміна, більш як 120,9 - заміна разом з касетою.
Постало питання покупки нового ланцюга. Такий самий як був - shimano CN-HG50 майже в 2 рази дорощий за CN-HG40. Чи відчутно це буде по зношенні, можливо краще взяти 2 ланца SHIMANO CN-HG40 ? Хтось знає яка між ними різниця?
switch:
не мав нагоди порівняти те і те, але коли переводив вел дружини на Алівіо рішив було зекономити і ланцюг лишити старий. Там правда був не шімановський а щось попроше. Ланцюги на 6-7-8 передач одинакові по розмірах, а зносу майже не було по індикатору, то смисл купувтаи було?
Коротше ланцюг загнувся за місяця 2-3 в міру інтенсивної їзди (кілометрів 500 пройшов). Сам в шоці був.
Так що різниця може бути відчутна.
А по чому зараз 50-ка? Мені теж треба якраз другий прикупити.
А соррі, вже подивився по посиланню. М-да... ну і ціни.... Краще з рук брати на форумах - хоч трохи може дешевше буде. Зара подивлюсь по чому продають на харківтуристі.
Ну от цей Ярик наприклад перевірений продавець, багато хто з тутешніх в нього беруть. В нього такого правда нема ланца, але можна взяти Срам 870-й - 13,6 євро, вроді таки дешевше чуть.
Тут є конкретно 50-й - 12 євро.
Думаю можем обєднатись на доставці, все рівно буду купувати. З понеділка. Не памятаю точно, який зараз стоїть, мушу глянути.
А які в тебе шатуни і касета стоять до речі? Бо ланцюг непоганий як для 8-ступінчатих, один з кращих. Якщо касета теж 50-ї серії - то та трансмісія мала б ще ходити і ходити. Може і в 3 ланцюга катати ще зможеш.
Erazel I-st:
--- Цитата: Light від 13.03.2015, 00:29:36 ---Виміряв штангенциркулем відстань, як пишуть в неті. Результат 120,3 (зношення в межах норми).
--- End quote ---
Це між одинаковими точками міряється? чи між двома протилежними краями бонок(тих круглих штук на пінах ланцюга)?
Навігація
Go to full version