Не стикався поки щоб мене відверто гнобили на дорозі. Хоча я не дуже часто їзжу містом.
переважна більшість "ситуацій" виникали через те, що водій просто "тупанув" - ну не звикші вони в переважній більшості ділити дорогу з велосипедистом, відповідно не завжди правильно продумують маневр - іноді можуть повернути вправо майже перед носом, бо їм здається, що велосипедист ледве повзе і вони встигають, в той час як самі при зїзді з дороги різко гальмують і ти мусиш гальмувати щоб він проїхав.
Але я теж буває туплю часом на дорозі, то ставлюсь до таких ситуацій толерантно.
З маршрутками - перепитав, бо часто буває, що водій перед зупинкою рівняється зі мною і починає котитись з моєю швидкістю, просто дає мені проїхати, бо якщо випередить і посне гальмувати перед заїздом в карман - то навпаки мене підріже.
Я якщо бачу що мене доганяє маршрутка і попереду зупинка - зазвичай пригальмовую і пропускаю вперед. Мені так простіше і спокійніше, а то всякі там мертві зони, знаєте, поганий огляд і бла-бла-бла...