shpryha
Мандрівки => Заплановані => Тема розпочата: Сім самураїв від 08.01.2012, 16:17:21
-
Хочу нагадати шановним шприхалям, що дбайливо зібрані восени яблука тільки взимку набувають справжнього смаку і аромату)
Саме тому пропоную завтра, 9 січня 2012 року прокатати наш традиційний яблучний маршрут. сьогодні робив тест драйв дороги і атмосфери - всі служби працюють на відмінно, скафандр герметичний і температура за бортом комфортна.
збір - на 10.00 біля причалу, з огляду на те, що традиційне місце збору шприхалів тимчасово зайняте стріляючо-випиваючими.
а щоб додати затишку майбутній покотенці - сьогодні обов"язково запечіть ябка і зваріть глінтвейн)
Як приготувати запечені яблука з медом, родзинками і червоним вином?
Запечені яблука з родзинками, медом, червоним вином і корицею - відмінний пісний десерт. Яблука для десерту треба взяти великі й солодкі.
На чотири порції потрібно:
чотири великі яблука
двісті грамів родзинок
мелена кориця і чотири палички кориці
двісті грамів меду
сто грамів червоного вина
чотири столові ложки яблучного оцту
один лимон
Приготування:
1.Ізюм вимити, просушити, змішати з яблучним оцтом і цукровим піском і залишити для набухання. Духовку нагріти до 170 градусів.
2.З яблук обережно вийняти серцевину, намагаючись не порушити цілісність плодів. Начинити їх родзинками і покласти у форму змащену жиром.
3. Розчинити мед у вині, додати щіпку кориці і полити цією сумішшю начинку.
4. Поставити яблука в духовку на двадцять п'ять хвилин. Вийняти, остудити і прикрасити паличками кориці і шматочками лимона.
Як зробити страву смачнішою: розкришіть вівсяне печиво і посипте начинку в яблуках, перш ніж поставити їх у духовку. Десерт вийти ароматним і з хрусткою скоринкою.
(http://ona-znaet.ru/statii/2/45/9.jpg)
-
+1
-
шось не дуже активно соображають після свят
а який маршрут?
-
попередньо +1
але і +1 до пепередього посту.
трохи детальніше про маршрут і програму поїздки було б не зайво:)
-
програма різноманітна - педалі, поля і повітря)
маршрут - десь годинка-півтора їзди по околицях тернополя. мальовничо)
-
вип'єм глінтвейну горнє, закусим єпком і будемо годину місити городи людям в кутківцях і білій :laugh:
хочаб напрямок вкажи-сусанін :D
-
http://shpryha.te.ua/index.php/topic,6635.0.html (http://shpryha.te.ua/index.php/topic,6635.0.html) - рекомендую :D
якщо не блукати і без болота - то годин 4-5 мали б вкластися:)
-
ні, глінтвейн і ябка сьогодні ввечері персонально)
а завтра лише теревені і дорога) багато мороки з ним в польових умовах
напрямок - яблучний сад)
обіцяю цікавий маршрут)
-
а во, на тобі 8) 8)
-
А що з чайком? В мене термос маленький. (
-
я б з задоволенням зварив глінтвейн, але то треба таскати якийсь посуд і пальник. а термоса вдома не маю(
-
тоже маю на 0,5 - малувато :(
-
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє) :laugh:
-
В мене 0,75л. Ок, візьму чайок! :)
-
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє) :laugh:
та якщо ми будем варити на вулиці - то термосів не тре)
а якщо я вдома - то я великого не маю)
іншим разом зваримо)
-
Самурай..ану внеси ясність!
ти пропонуєш глінтвейний тур, але тут щось я бачу в кінці сам ніби з глінтвейної теми тойвово..
якщо треба - я візьму пальник і менашку..але я, яко поборник тверезих мандрів, пропоную зупинитися на чаю-каві, ябках і канапках.
зі воєї сторони пропоную 0.7 кави
-
шкода ша мій кінь не на ходу :(
в мене термос на літр і пальник з посудою...
...можу позичити
-
ну ок, я беру глінтвейні причандалля. з огляду на те, що зима - то глінвтейн якраз в касу і зовсім не алкотрешно буде) питання тільки в баняку. вино купим у "Фуршеті", якраз зорієнтувавсшись по кількості учасників.
-
(http://sport-co.com.ua/news/img/95015e6a119f8baa7c08b5a9b9869e4b.jpg)
такий підійде баняк?
-
думаю так. а який його об"єм і чи можна на ньому довести до кипіня рідину?
-
обєм менашки 1.5л
я погоджуюсь з самураєм
-глідтвейн не рахується алкогольним напитком,я б навіть охарактеризував як лікувально-профілактичний засіб від простуди,а вцю пору року саме то шо потрібно,гарячого компотику з медом і прянощами-те шо потрібно...
-
чи можна на ньому довести до кипіня рідину?
Якщо буде Стєчкін зі своїм апетитом до рідин, то боюсь не встигнем:)
а так то можна..хоча нашо глінтвейн кипятити?
-
Залишається відкритим питання з печеними яблуками. хто цим займеться?:)
-
а так то можна..хоча нашо глінтвейн кипятити?
[/quote]
гліндтвен не кипятять,тільки доводять до кипіння...
-
+1
-
Гарно покатались! Всім учасникам покотеньки дякую за компанію. Чекаю фотозвіт!)
-
(http://img-fotki.yandex.ru/get/4611/124980718.44/0_82f0d_3f4d2f2a_XL)
http://fotki.yandex.ru/users/yayanek/album/187586/?p=0 (http://fotki.yandex.ru/users/yayanek/album/187586/?p=0)
і просто чудове відео з записом мого могутнього дихання:)
Video0000 (http://www.youtube.com/watch?v=ODaJCtF3Qgk#)