shpryha

Мандрівки => Заплановані => Тема розпочата: Сім самураїв від 08.01.2012, 16:17:21

Назва: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 16:17:21
Хочу нагадати шановним шприхалям, що дбайливо зібрані восени яблука тільки взимку набувають справжнього смаку і аромату)
Саме тому пропоную завтра, 9 січня 2012 року прокатати наш традиційний яблучний маршрут. сьогодні робив тест драйв дороги і атмосфери - всі служби працюють на відмінно, скафандр герметичний і температура за бортом комфортна.
збір - на 10.00 біля причалу, з огляду на те, що традиційне місце збору шприхалів тимчасово зайняте стріляючо-випиваючими.

а щоб додати затишку майбутній покотенці - сьогодні обов"язково запечіть ябка і зваріть глінтвейн)
Цитувати
Як приготувати запечені яблука з медом, родзинками і червоним вином?

Запечені яблука з родзинками, медом, червоним вином і корицею - відмінний пісний десерт. Яблука для десерту треба взяти великі й солодкі.

На чотири порції потрібно:
чотири великі яблука
двісті грамів родзинок
мелена кориця і чотири палички кориці
двісті грамів меду
сто грамів червоного вина
чотири столові ложки яблучного оцту
один лимон

Приготування:

1.Ізюм вимити, просушити, змішати з яблучним оцтом і цукровим піском і залишити для набухання. Духовку нагріти до 170 градусів.

2.З яблук обережно вийняти серцевину, намагаючись не порушити цілісність плодів. Начинити їх родзинками і покласти у форму змащену жиром.

3. Розчинити мед у вині, додати щіпку кориці і полити цією сумішшю начинку.

4. Поставити яблука в духовку на двадцять п'ять хвилин. Вийняти, остудити і прикрасити паличками кориці і шматочками лимона.

Як зробити страву смачнішою: розкришіть вівсяне печиво і посипте начинку в яблуках, перш ніж поставити їх у духовку. Десерт вийти ароматним і з хрусткою скоринкою.
(http://ona-znaet.ru/statii/2/45/9.jpg)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Aelita від 08.01.2012, 17:20:30
+1
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: peres від 08.01.2012, 17:22:22
шось не дуже активно соображають після свят
а який маршрут?
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 17:23:42
попередньо +1
але і +1 до пепередього посту.
трохи детальніше про маршрут і програму поїздки було б не зайво:)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 17:30:20
програма різноманітна - педалі, поля і повітря)
маршрут - десь годинка-півтора їзди по околицях тернополя. мальовничо)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: peres від 08.01.2012, 17:38:01
вип'єм глінтвейну горнє, закусим єпком і будемо годину місити городи людям в кутківцях і білій :laugh:
хочаб напрямок вкажи-сусанін :D
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 17:42:28
http://shpryha.te.ua/index.php/topic,6635.0.html (http://shpryha.te.ua/index.php/topic,6635.0.html) - рекомендую  :D

якщо не блукати і без болота - то годин 4-5 мали б вкластися:)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 17:51:33
ні, глінтвейн і ябка сьогодні ввечері персонально)
а завтра лише теревені і дорога) багато мороки з ним в польових умовах
напрямок - яблучний сад)
обіцяю цікавий маршрут)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Andrizzio від 08.01.2012, 17:52:49
а во, на тобі   8) 8)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Aelita від 08.01.2012, 18:04:48
А що з чайком? В мене термос маленький. (
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 18:08:43
я б з задоволенням зварив глінтвейн, але то треба таскати якийсь посуд і пальник. а термоса вдома не маю(
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: peres від 08.01.2012, 18:25:03
тоже маю на 0,5 - малувато :(
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: peres від 08.01.2012, 18:30:04
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє)  :laugh:
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Aelita від 08.01.2012, 18:32:45
В мене 0,75л. Ок, візьму чайок! :)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 18:50:30
аво, якшо в Ліди термо на 0,5+мій 0,5=1літра гарячого портвейну,а відписалось 5 людей,якраз виходить по 0,2(я казав шо горнє)  :laugh:
та якщо ми будем варити на вулиці - то термосів не тре)
а якщо я вдома - то я великого не маю)
іншим разом зваримо)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 19:19:25
Самурай..ану внеси ясність!
ти пропонуєш глінтвейний тур, але тут щось я бачу в кінці сам ніби з глінтвейної теми тойвово..
якщо треба - я візьму пальник і менашку..але я, яко поборник тверезих мандрів, пропоную зупинитися на чаю-каві, ябках і канапках.
зі воєї сторони пропоную 0.7 кави
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: bla-bla від 08.01.2012, 20:25:10
шкода ша мій кінь не на ходу :(
в мене термос на літр і пальник з посудою...
...можу позичити
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 21:15:47
ну ок, я беру глінтвейні причандалля. з огляду на те, що зима - то глінвтейн якраз в касу і зовсім не алкотрешно буде) питання тільки в баняку. вино купим у "Фуршеті", якраз зорієнтувавсшись по кількості учасників.
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 21:35:51
(http://sport-co.com.ua/news/img/95015e6a119f8baa7c08b5a9b9869e4b.jpg)

такий підійде баняк?
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Сім самураїв від 08.01.2012, 21:48:19
думаю так. а який його об"єм  і чи можна на ньому довести до кипіня рідину?
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: bla-bla від 08.01.2012, 21:52:46
обєм менашки 1.5л
я погоджуюсь з самураєм
-глідтвейн не рахується алкогольним напитком,я б навіть охарактеризував як лікувально-профілактичний засіб від простуди,а вцю пору року саме то шо потрібно,гарячого компотику з медом і прянощами-те шо потрібно...
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 22:06:23
чи можна на ньому довести до кипіня рідину?

Якщо буде Стєчкін зі своїм апетитом до рідин, то боюсь не встигнем:)
а так то можна..хоча нашо глінтвейн кипятити?
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 08.01.2012, 22:07:12
Залишається відкритим питання з печеними яблуками. хто цим займеться?:)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: bla-bla від 08.01.2012, 22:08:13
а так то можна..хоча нашо глінтвейн кипятити?
[/quote]
гліндтвен не кипятять,тільки доводять до кипіння...
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Frenky від 08.01.2012, 22:30:59
+1
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Aelita від 09.01.2012, 13:35:50
Гарно покатались! Всім учасникам покотеньки дякую за компанію. Чекаю фотозвіт!)
Назва: Re: 9 січня: яблука з корицею!
Відправлено: Yanek від 09.01.2012, 17:42:11
(http://img-fotki.yandex.ru/get/4611/124980718.44/0_82f0d_3f4d2f2a_XL)

http://fotki.yandex.ru/users/yayanek/album/187586/?p=0 (http://fotki.yandex.ru/users/yayanek/album/187586/?p=0)

і просто чудове відео з записом мого могутнього дихання:)

Video0000 (http://www.youtube.com/watch?v=ODaJCtF3Qgk#)