З одної сторони так, в мене планетарка коштує, як весь ровер , але по надійності і зручності, вона вставляє традиційний однозначно, сперечатись на цю тему не бачу змісту, маю і такий і такий ровер, крім того Олексій ти ж бачив, в Європі всі міські вєліки мають планетарки. Ну і крім того якщо ровер збирається собі не на 1 рік, а трохи більше, то воно того варте.
І ще одне, на 20-і колеса ставити звичайну перекидку, трохи небезпечно, можна легко зламати, там дуже малий зазор між дорогою і перекидкою
пару років тому друг спитав поради - який вел купити дочці - 22 роки - на роботу їздити 4 км
пішли разом на базар і купили конструктивно дуже простий новий вел - спереді одна зірка, сзаду накрутка, зовнішній перемикач, алюмінєва рама, жостка вилка, жіноча рама, 26" колеса, ві-брейки, мала вага - 1600 грн
вел дуже простий в ремонті/обслуговуванні
через пару місяців брат мого друга теж питав який вел своїй дочці купити
я кажу - такий же як вже купили
але той взяв і купив біля костьола бк вел Діамант з планетарокою на 8 за 3000
той вел мало не вдвічи важчий від попереднього, а планетарка накрилася не наїздивши 500 км
зара той Діамант на ремонті в Пастернака
в Європі планетарок набагато менше ніж перекидок, навіть Дахони 20" практично всі на перекидках
відносно того що перекидка тирчить зовні - є таке, але це явним чином вел для міста, а місті в нас поки ще лишилося подобіє дорог )), типа особо нема за шо чипатися тим перемикачем