ТехМайданчик > Ровери
Вилка
YxTu:
http://www.velobazar.com/catalog/utility/fork/1771
підкажіть ця вилка що по ссилці вважається пружинно-масляною чи пружино-еластомерною ?
mix_g:
Пишуть, що "Пружинно-эластомерная" http://velosiped.com/product/vilka-suntour-xcm-v3-hlo-100mm-chernaja
switch:
там якийсь маразм в описі:
--- Цитувати ---• Пружинно-эластомерная вилка с ходом 100 мм более продвинутого уровня для ХС
• Алюминиевая корона
• Регулировка жёсткости
• Гидравлический локаут
• Для велосипедов с диаметром колеса 26"
--- End quote ---
ІМХО - речі не сумісні. якщо вже гідравлічний локаут є - то і масляний демпфер мав би бути.
Взагалі XCT вроді еластомерка, XCR - сама "просунута" з тої серії. XCM думаю таки масляна.
Через нет купувати хочеш? Спитай/подивись чи є регулювання відскоку внизу правої ноги - тай буш знати точно.
Сам Сантур пише що демпфер масляний є - тобто пружинно-масляна.
але наскільки я знаю - там роль демфера виконує спеціальний картридж, тобто масла "вживу" там не побачиш :) Але не еластомерка.
Сантур до речі і на XCT пише що є демпфер. ХЗ чи це так. При чом на одних пишуть що є масляний демпфер і регулювання відскоку, на інших тільки що є демпфер. Думаю найнадійніший метод - уточнити в продавця чи є регулювання відскоку. Якщо є - то є і демпфер. Якщо нема - то нафіг той демпфер навіть якщо він і є :)
switch:
Якийсь непонятний замут (схема цієї вилки)- є і закритий масляний демфер (поз. 12) і еластомерний демпфер (поз. 14).
Але я отут дивлюсь і на деталювання XCR - і тут теж є модуль демпфера (поз. 16) і еластомер (поз. 13).
Схоже що закритий демфер в сантура слабенький, і вони йому на підмогу ставлять еластомер.
Але якщо в XCR є локаут і регулювання відскоку, то в XCM тільки локаут, відповідно ХЗ чи там цей демфер працює як власне демфер, чи стоїть тільки для локаута...
В Сантура вилки з регулювання відскоку мають буковку R в маркуванні.
LO - локаут (HLO - гідравлічний, MLO - механічний)
RL - виносна манетка локаута.
моделі з буковкою R в серії XCM немає, тільки в XCR вже.
так що дивись, думай, що ти хочеш від вилки отримати.
vit:
--- Цитата: switch від 30.04.2014, 18:09:13 ---Взагалі XCT вроді еластомерка,
--- End quote ---
Так і є
--- Цитата: switch від 30.04.2014, 18:09:13 ---Сантур до речі і на XCT пише що є демпфер. ХЗ чи це так.
--- End quote ---
На моєму треку стояла саме така, нічого крім двох пружин та резинок всередині них, я не бачив.
Навігація
Go to full version