ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Обода

<< < (3/6) > >>

Павло:
прочитав був цю статтю, зробив висновок, шо мені треба буде обода міняти, десь за зиму, через пару днів їду, проїхав км з 10 від дому, шось стукати почало, дивлюсь, обод задній тріс(

Філько:

--- Цитата: vit від 05.08.2013, 00:21:51 --- Weinemann zac2000 -  3тис.

--- End quote ---

на офсайті веймана про гальмування особливо наголошується:

--- Цитувати ---THE DANGER
the sidewalls of a rim are constantly exposed to aggressive braking. this can lead to wear. Resulting in an eventual collapse of the rim itself.
THE CAUTION
As soon as a concentric groove (SAFETY LINE) appears on the sidewalls,the rim has to be replaced immediately.

--- End quote ---
(http://www.weinmanntek.com/Tech/Tech02.htm)

А ви, певно, їздили "до побєдного"

Імхо, із двох поверхонь які труться, хтось обовязково повинен першим стиратися - краще мати хороші обода і дешеві м"які колодки - най буду тричі за сезон колодки міняти, ніж раз в рік обода.

zap-andrei:
Цікаво звичайно вас послухати ,але я вам скажу: до старого велосипеда я купив на базарі два колеса 700С в зборі ,в передньому шприхи поміняв на більш якісні в задньому не міняв чекав поки почнуться проблеми так от на них я відкатав дуже багато ,вібрейків(якісних) мені вистачало максимум на 3 місяці.До чого я веду ,до того що як я не старався але виробити обід  за 2 роки я так і не зміг.Думав що якості в них нема але виявилось зовсім на оборот  *tramplin*

arhont:

--- Цитата: zap-andrei від 24.08.2013, 09:28:19 ---Цікаво звичайно вас послухати ,але я вам скажу: до старого велосипеда я купив на базарі два колеса 700С в зборі ,в передньому шприхи поміняв на більш якісні в задньому не міняв чекав поки почнуться проблеми так от на них я відкатав дуже багато ,вібрейків(якісних) мені вистачало максимум на 3 місяці.До чого я веду ,до того що як я не старався але виробити обід  за 2 роки я так і не зміг.Думав що якості в них нема але виявилось зовсім на оборот  *tramplin*

--- End quote ---

беріть до уваги той факт шо базарні обода досить важкі > значить міцніші (V-подібні),також товщина тормозних доріжок. і доречі на базарних нема проточки рівня зношеності, а там воно переважно і тріскає.
ще залежить від агресивності катання і пройденої відстані.

zap-andrei:

--- Цитувати ---arhont ,доречі на базарних нема проточки рівня зношеності, а там воно переважно і тріскає.
ще залежить від агресивності катання і пройденої відстані.
--- End quote ---
На щот ваги не буду спорити не знаю , а от рівень зношеності там то-же є (2 полоси )Їздив на них не жаліючи їх при моїх то 92 кг.Вистачало на пів року дальше їх центрував сам в майстерню не здавав ,а то видів як їх там рівняють деколи навіть покришку не знімають .... Тріщин на них не було навіть на стику..

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version