ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Лопають шпиці
Roman5700:
Вага райдера десь 70-80 кг. точно не знаю давно важився. Сьогодні поміняв шпицю і поперетягував всі шпиці за одно, прийшлося знову рівняти вісімку але сьогодні закінчив. Їхав додому і час від часу було чуто як тріщать шпиці імено коли сідаєш на велосипед. Це може бути, що я погано натягнув шпиці? Колесо від цього не скривлюється.
Стечкин:
після сборки колеса його обтискають http://bited.hotbox.ru/koleso/02.htm
і тоді чути специфічний хруст - це шприхи займають свої місця
після того шприхи знов підтягують
чомусь багато пишуть наприклад про заміну ланцюгів по колу - це навряд чи комусь треба
а вот шприхи після сборки колеса подеколи виникає потреба кілька раз підтягти - це навіть коли нема биття і порваних шприх
Roman5700:
Всім привіт! В мене знову та ж сама проблема. Я купив нові обода, перешприхував, натяжка шприх приблизно одинакова. Я рішив трохи покататися, щоб вони стали на свої місця і тоді їх ще подотягувати, Накатав десь до 200 км. і знову лопнула шпиця в задньому колесі зі сторони касети. Може траба купити нові шпиці, кращої якості, бо ті що стоять, то з ринку.
Andrizzio:
--- Цитата: Roman5700 від 11.09.2013, 21:34:43 ---натяжка шприх приблизно одинакова.
--- End quote ---
шо то означає? треба крутити на одинакову кількість обертів по різьбі
Стечкин:
шота мені дуже цікаво стало на ті колеса сі подивити )))
раніше мені Гладкий колеса рівняв і центрував - то я пару разів на сезон до нього ходив ті колеса рівняти
а як сам почав складати - ще жодного разу навіть шприхи не підтягував...
Навігація
Go to full version