ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Лопають шпиці
Roman5700:
Всім привіт!
Таке питання, чому лопают шпиці? За два місяці вже 5 шпиць лопнуло і саме головне, що лопають на задньому колесі на втулці, і перед вчора лопнула вже шоста. В чому може бути проблема?
Стечкин:
бо як пішла перша шприха, треба було її міняти не чекаючи
а так маєш лавіноподібне зростання перевантажень на ще цілі шприхи
а перші лопають зазвичай шприхи заднього колеса з боку зірок, тому що вони найбільш натягнені і навантажені
Roman5700:
Спершу лопнула одна, я її поміняв, за тижня два лопнуло дві в періоді 2-3 год., я в той час їхав додому, поскільки дома я не мав шпиці щоб їх поміняти, то я змушений був їхати на другий день ним на роботу бо шпить мав там і по дорозі тріснула ще третя, ледве доїхав. На робооті поміняв всі три шпиці і пройшло десь два тижні як знову лопнула шпиця з сторони касети.
Pavlik:
--- Цитата: Roman5700 від 09.07.2013, 23:05:33 ---Спершу лопнула одна, я її поміняв, за тижня два лопнуло дві в періоді 2-3 год., я в той час їхав додому, поскільки дома я не мав шпиці щоб їх поміняти, то я змушений був їхати на другий день ним на роботу бо шпить мав там і по дорозі тріснула ще третя, ледве доїхав. На робооті поміняв всі три шпиці і пройшло десь два тижні як знову лопнула шпиця з сторони касети.
--- End quote ---
бо як трісла одна, то всі зразу треба міняти) в мене тоже така проблема. але мені зірку проблематично зняти дуже, так би перебрав колесо. вже 3 спиці нема//
Стечкин:
скорш за все просто було невдало складене колесо, тобто нерівномірно натягнені шприхи
таке може бути - колесо ідеально рівне, а шприхи натягнені по різному
і питання - яка вага райдера?
Навігація
Go to full version