ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

Окружність колеса, якщо резина "просідає"

<< < (3/4) > >>

helga lemberg:

--- Цитата: Zombie [Coffe] від 03.09.2008, 16:01:35 ---Питання в наступному  - за скільки обертів.

--- End quote ---
Залежить від того наскільки навантажив і наскільки просідає ;D. Велосипед без велосипедиста не поїде, як зможеш обертати, так і буде обертатися.

bhagavan:
Колесо дотикаєтсяь з грунтом по плямі (овал чи еліпс якийсь). Чим м'якше колесо - тим складніші деформації будуть проходити в цій зоні контакту. Довжина колеса тут ні дочого - будуть пружні деформації  і як наслідок - якесь проковзування. При розрахунку наприклад пасових передач це завжди береться в рахунок - поправочним коефіцієнтом на 3-5%...
тому та мізерна геометрія, яку намагається еразел, ніколи так не вплине на результати, по закону малих чисел :)

можу навести у приклад гусничний хід трактора чи танка - незалежно від висоти підвіски - гусениця пройде той самий шлях, бо мусит кожим своїм сантимеиром торкнутися землі і передати їй рекцію тертя :) так само і з покришкою - вона проходить увесь шлях навіть на овальних колесах, де радіус в залежності від кута - різний :)

Це все ІМХО, бо я вже давно не читав мудрих книжок.

Zombie [Coffe]:
Ну що за тема, прив’язалося.
Для мене очевино, довжина окружності буде залежати від рельного радіусі, відстані від осі до поверхні землі. О ось всілякі деформації будуть впливати на силу тертя

Erazel I-st:
Я знову повернувся в онлайн. Так що можемо продовжити цю мозгодробильну тему. Я прийшов до одного висновку - колесо трішки просковзує по землі, із-за цього і маємо трішки більший ізнос на задньому колесі чим на передньому.

Dreamland:

--- Цитата: erazel від 08.09.2008, 09:55:49 ---Я знову повернувся в онлайн. Так що можемо продовжити цю мозгодробильну тему. Я прийшов до одного висновку - колесо трішки просковзує по землі, із-за цього і маємо трішки більший ізнос на задньому колесі чим на передньому.

--- End quote ---
заднє просковзує - а переднє нормально котиться - одометр кріпиться на переднє колесо - висновки роби сам.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version