Я як спеціаліст по Канадських Ямахах, також хочу вставити свої 5 копійок.
Придбав Bike Hand YC-791 як і Пан mix_g .
Помив ланцюга у двох велосипедах . Заливав Фейрі. Відпідораси... точніше помило ланцюги, як собачі Яйця. Як нові стали. .
Одразу просушивши змастив змазкою з керамічними добавками фірми MOTIP
Рекомендую багатьом. Є в продажі в Епіцентрі 70 грн
MOTIP Cycling Chain Spray Sport- Керамическая смазка для велосипедной цепи.
Специальная смазка с содержанием керамических частичек для обработки велосипедной цепи и звездочек. Уменьшает степень образования грязевой пленки на обработанной поверхности. Обладает низким коэффициентом трения и прекрасной способностью смазывания даже при экстремальной нагрузке. Предотвращает преждевременный износ механизмов. Прекрасно противостоит различным погодным условиям в любое время года. Имеет водоотталкивающий эффект. Идеально подходить для цепей и звездочек горных и спортивных велосипедов.
Опис..
Нічого не поржавіло, порохи також не чіпляються, ланцюг не хрустить.
І що цікаво коли змастивши після звичайного масла і проїхавши берете ланцюг то руки залишаються грязними .
Коли після даного мастила руки чисті і ланцюг має мікроплівку.
Задоволений мийкою та масилом для ланцюга.
Але хочу слідуючий раз випробувати народний спосіб ..
Бутилка пластикова 1 літр , лиємо уайт спірт .. Бовтаємо , як бармен коктейль на протязі 5 минут. Сушка змазка нано мастилами ..
P.S Містер mix_g скоріше всього помивши ланцюга змастив його внутрішню сторону, або зовсім незмащував чи якись італьянський якісний порошок використовував, внаслідок чого ланцюг поржавів..
Планую ще придбати змазку MOTIP для навісу з тефлоном