ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
вилка zoom 386
org100h:
--- Цитата: Pasha! від 20.04.2013, 22:55:19 ---але рівномірність сил на ножках вилки тоді буде неоднаковим.. цікаво чи це не призведе до яигось поступових змін і виведення із ладу інших деталей велосипеда?
--- End quote ---
В хороших вилок пружина(вита чи повітряна) є в одній нозі, за винятком деяких двохкоронок і сородичів для рубилова.
Но в даному випадку, френкі правий, викинути і поставити люмінієву жорстку.
Andrizzio:
вилка ше та :D всі настройки там для того хоч шоб шось написати в характеристиках))), пробуй витягнути пружину, Еразель вон витягнув і всьо нормально. змастити погрубше солідолом шоб скользило. хз, викинути її, але як не плануєш обновку, то пробуй шось мути, для початку розібрати і глянути шо там напхали.
жорстка не вихід, ліпше нормальну пружинну ніж жорстку. не слухай тих шосерів на мтб :)
Schults:
--- Цитата: Pasha! від 20.04.2013, 22:55:19 ---але рівномірність сил на ножках вилки тоді буде неоднаковим.. цікаво чи це не призведе до яигось поступових змін і виведення із ладу інших деталей велосипеда?
--- End quote ---
Залежно від того як часто і скільки ти ганяєш на вело, я таку вилку втовк за 1,5 сезона - дешевий стоковий елемент, тому відсутність однієї пружини в штанах вилки зробить її хід м'якшим, але не продовжить термін експлуатації...
P. S. Я катався на вело Віктора (vit), в нього одна пружина в вилці... На мою вагу 96 кг. ефект конкретний, провалюється майже повністю, мені було некомфортно...
Збирай ₴$€£ на нову або б/у вилку...
Pasha!:
--- Цитувати ---Залежно від того як часто і скільки ти ганяєш на вело
--- End quote ---
Schults, ну якшо не рашувати в дитинстві всяких Аістів, Орленків і України то це мій перший ровер, і я його взяв для проби шоб зрозуміти чи дісно я хочу катати і якшо так то шо мені в майбутньому треба.
--- Цитувати ---Збирай ₴$€£ на нову або б/у вилку...
--- End quote ---
я їх впринципі маю просто купляти нерозбираючись шо до чого не варто викидати чималі гроші. От позджу і якшо дісно виявиться що це моє, то буду звісно купляти шось краще, подетально, сам збирати, але це вже буде обдумано і коли я буду знати чому так а не інакше. Це так би мовити дишева пробна модель :)
--- Цитувати ---я таку вилку втовк за 1,5 сезона
--- End quote ---
що означає втовк? просто мені цікаво чим саме проявляється я так розумію її поломка, якшо внеї пружина жорстка аж капецю а корпус металічний, то чк можна її поламати? :o Я думав шо я просто її викину :)
Erazel I-st:
Корпус металічний, а башинги то пластикові. Розбиваються вони і вилка злобно люфтить.
Навігація
Go to full version