Загальний > ТЕРЕВЕНІ-ПЕРЕБЕНДІ
як навчити дорослу людину (дівчину) кататися на ровері
peppermint:
Питання вроді банальне, але !!!!
Жінчина сестра з"явила бажання освоїти велик. Я вважав що то буде просто. Я сильно помилився. Вона ніколи не мала ровера. Навіть ровера "зайчика" в дитинстві. В мій час такі були. Ну може якогось роваера-китайця.. коротше ніколи ніколи не їздила. Тут захотіла навчитися. Спробувала. Я збоку тримав за сідло і за руль щоб вона не впала....але результати не дуже Ніяк не виходило. То педалі круте назад, сама дуже зажата. Рівновагу не тримає зовсім. З мене вчитель певно теж ніякий. хоча в якості першого ровера я надав свій - і він їй точно завеликий. Бо ростовка 20. А ріст жінчиної сестри взагалі 167 сантиметрів. Ламаю собі голову як її навчити кататися. Хоча бажання в неї вроді після першої спроби поубавилося. Але ж не святі горшки ліплять. Я не спец вчити. За життя мав коло 5-6 роверів. Сам їзжу - когось навчити не знаю як. Хто чим підсобить ????
Як варіант думав їй придбати щось типу аіста. На одну передачу і припасувати по боках 2 невеличкі колеса. Може це навчить її трімати рівновагу. Але це поки що лише версії. Буду радий якщо допоможете мені порадою.
teodor4ik:
1ше і основне.. людина яка вчиться має мати землю під ногами...тобто вона МАЄ мати можливість з сідла обома ногами діставати землі, це дуже важливо психологічно... хай покатається як на самокаті, далі основне шо треба пояснити якшо ровер кудась клонить, то тра в ту ж сторону повертати руль, тоді система вирівнюється... з часом навчиться вже і їхати не куда несе, а куда треба...
degrol:
мав нагоду потрапити у вищеописану ситуацію, дівчина не могла попрощатися із впевненою ходою по асфальту.
рекомендую опустити сідло до самого низу і дати можливість самій пробувати невеликі ділянки просто котитись..
краще знайти малий ровер хай спробує..
до речі та дівчина, яку я вчив вийшла заміж за велосипедиста і той її навчив :)
Vintage:
--- Цитата: degrol від 03.06.2012, 22:43:33 ---...до речі та дівчина, яку я вчив вийшла заміж за велосипедиста і той її навчив :)
--- End quote ---
Яка гарна романтична історія! :angel:
Стечкин:
я навчився іздити в 16 років і колись навчив іздити 10-річну дитину
1. вел для навчання має бути з низькою рамою, щоб легше було зіскакувати
2. бажано використовувати наколінники, налокотники і рукавиці. або можна обмотати локті і коліна еластичними бінтами. без падінь точно не обійдеться
3. власне процес навчання:
3.1. повозити на велі, тримаючи за седло
3.2. штовхнути і відпустити, нехай проїде хоч метр, натискаючи на педалі. кожен наступний раз буде проїзжати хоч ненабагато, але довше
треба усвідомлювати, шо само по собі нічого не вийде, відповідно треба бути готовим затратити час і зусилля, а не кричати при першому падінні АЙ,МАМО і бігти додому серіал дивитися
Навігація
Go to full version