Мандрівки > Звіти
гонка скелетона з самим собою. Чоп - Київ онлайн репортаж
teodor4ik:
як варіант: зневоднення -> втрата смазки нагружених суглобів -> запалення.
походу було дуже жарко..
--- Цитувати ---Коліна
Велоспорт, взагалі, набагато менш шкідливий для колін, ніж багато інших видів спорту, оскільки немає ударів по ногам. Тим не менше, травми коліна відбуваються, як правило, в результаті поганої техніки або посадки.
Вибір передач - основною причиною проблем з колінами є перенавантаження в результаті вибору зависокої передачі.
Висота сідла - іншою поширеною причиною проблеми з колінами є неправильне регулювання сідла, особливо, якщо сідло занадто низько.
Налаштування положення SPD шипів - можливі проблеми з колінами в результаті неправильного розміщення шипів на взутті. У всіх є природний кут, в якому ногам зручно бути. Коли ви ходите пішки чи їздите з простими педалями, ваша нога приймає цей кут сама. Якщо ви використовуєте SPD взуття і відповідні педалі, важливо, щоб зажими стояли таким чином, щоб дозволити нозі знаходитись під її природним кутом. Якщо затискачі розрегульовані, в результаті поворот на гомілці вплине на вирівнювання колінного суглоба, а також призведе до виникнення серйозних проблем.
Це не так важливо, якщо ви їдете з "плаваючими" (з обмеженою свободою) кріпленнями. Більшість нових SPD педалей мають здатність принаймні трохи "плавати".
Бічний рух - хондромаляція - Колінний суглоб в основному кульовий шарнір, з кулею в нижній частині стегна і роз'ємом у верхній частині великогомілкової кістки. Це чисто велосипедна травма, що називається "хондромаляція", і пов'язана з подразненям хрящовї прокладки "гнізда", яке забезпечує змазку для цього з'єднання. Вважається, що край цей хрящ може повернутися і зміститись, викликаючи подразнення.
Хондромаляцію часто повязують з бічним рухом в суглобі, а загальний рецепт зміцнення чотириголових м'язів, які йдуть уздовж передньої поверхні стегна і вздовж боку передньої частини колінної чашечки. Саме ці м'язи забезпечують бічне розташування для з'єднання.(??? я не спец в мед. термінах ) Звичайна вправа, призначена для цього, це сидіти у кріслі, піднявши і втримуючи одну ногу прямо. Можна для ваги кинути на неї подушку чи шось важче.
Що насправді може дуже допомогти, зробити свідоме зусилля, щоб уникнути бічного руху коліна під час ходу педалі. Дивитися на коліна при їзді (не на дорозі з жвавим рухом!!!) Вони повинні рухатися вгору і вниз, коли ви натискаєте на педалі, без бокових рухів. Багато велосипедистів мають такі бокові рухи, що я(автор) вважаю однією з основних причин хондромаляції. Якщо ви будете звертати іноді на це увагу, це не займе багато часу, щоб привчитсь тримати коліна на одній лінії.
Довгі Шатуни - чим довші шатуни, тим більше ваші коліна повинні зігнутись кожного оберту. Різні велосипедисти мають різну гнучкість у цьому відношенні, але їзда з довшими шатунами, ніж ви звикли безперечно може викликати проблеми.
--- End quote ---
http://shpryha.te.ua/index.php/topic,2867.0.html
CoRacK:
--- Цитата: teodor4ik від 01.05.2012, 22:45:52 ---як варіант: зневоднення -> втрата смазки нагружених суглобів -> запалення.
походу було дуже жарко..
--- End quote ---
90%, що якраз від підвищеного тертя в суглобах, через зневоднення і сталася ця прикра оказія :(. Воду треба пити, не жаліти, я колись теж мало пив, а зараз в мене в спеку йде 5 л води на 100 км і не менше, може бути більше :).
Erazel I-st:
Блін, накаркав я що Васьки хватить лиш до Києва. Але я думав що його спека доконає, а тут коліно ще "вилізло". Ну нічого, зате непогане тренування і досвід.
Хоча імхо тут ще такий момент що Васька тупо рвав. Бо кілька днів по 250 км то занадто. Краще довше але по 100 км. Ну нічого, гадаю наступну поїздку вже буде сплановано більш розумно.
Yanek:
http://doba.te.ua/rajony/ternopilskyj/ternopolyanyn-na-velosypedi-hotiv-projihaty-do-chervonoji-zirky.html
Кстаті отут коротенька заміточка про спробу славного Скелетона
Антон Одобецький:
Скелетон молодець. Не вийшло проїхати? Нічого, всяке буває. Все одно він показав те, що більшість із нас не зможе, як би не старався.
Тому, бажаю йому все ж досягнути поставленої мети!!!
Навігація
Go to full version