ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Чи потрібна Тернополю професійна веломайстерня ?
Andrizzio:
--- Цитата: xlibes від 20.03.2012, 10:29:33 ---Колись задумувався над схожим питанням.
Щось дрібне можна і самому глянути.
А от коли обладнання дороге і часу не дуже є,
тоді б здалося звертатися до компетентного майстра.
І тут постає питання відсутності наявності у нашому місті справді кваліфікованої майстерні, де були б, до прикладу, майстри сертифіковані самою фірмою Shimano чи якоюсь іншою. Щоб знав, що віддаєш ровер в руки майстра, а не партача. І потім відповідно оплачуєш за добру роботу.
З іншого боку це вузька ніша, щоб нею хтось захотів зацікавитися. Всі велосипедисти що можуть, то крутять самі. В когось руки ростуть із правильного місця, хтось має більше часу і натхнення, щоб у всьому розібратися самому і не дуже тоє поламати при цьому, а хтось не має часу але готовий заплатити.
Плюс тре окреме приміщення. Бо то б мала бути дійсно майстерня, де б майстер працював.
А не робив би на колінку десь в підвалі у вільний від роботи час.
--- End quote ---
ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ.
В Україні не може бути нормальної майстерні і нормального майстра, бо всі стараються один одного надурити.
Нам до ПРОФЕСІЙНОСТІ ше далеко.
arhont:
кваліфіковані майстри... дипломовані... ну це явно не в Україні.ну порахуєм,шоб ним стати треба вчитись за кордоном,так?а як буш мав ТАМ диплом-шо тобі робити в Тернополі?допустим.... але й ціна за обслуговування буде європейською,ну хочаби київською.відповідно чи буде це рентабельно?
xlibes:
Ми певно повинні підійти до чіткого усвідомлення, що будь-яка робота має робитися добре і відповідно так само має оплачуватися.
Бо виходитиме як із маслом в магазині чи з медом на базарі.
Хочу доброго масла, без маргарини, знаю, що воно дорожче і готовий заплатити, а його нема на прилавку в магазині, бо навезли того, що дешевше і з маргариною чи фіг знає чим.
Або мед продають. Хочу нерозбавленого, натурального. А продають якусь суміш, що піниться, бо вона дешевша. Але ж я не хочу щоб дешевше, я хочу доброго меду і готовий заплатити дорожче. Так не все знайдеш або нема гарантії.
Антон Одобецький:
Андрій з Спорт+ непогано ремонтує.
Але я би радив хоч мінімально навчитися ремонтувати самому, бо в дорозі професійного сервісу не буде.
Erazel I-st:
Ой, та гадаю щоб бути "сертифікованим" майстром якогось там Шімано то достатньо використовувати їх інструменти, думаю інших умов вони не ставлять, бо все інше то звичайна прикладна механіка і читання сервіс-мануалів. Інше діло що купівля таких інструментів нескоро окупиться бо вартують вони огого. Але то вже таке, лірика. В кожного своя думка на той рахунок. Особисто я вважаю що 80% робіт можна провести самому, головне був би час і натхнення- не так страшний чорт як його малюють. А професійна майстерня більше актуальна для тих у кого час вартує багато, і їм дешевше віддати ровер в майстерню чим потратити той час на ремонт.
Навігація
Go to full version