Я не раз ламав перекидку в лісі від гілки. Ламались правда не дорогі. Перед початком сезону 2011 встановив перекидку ХТ і буквально через пару метрів лісової стежки мені попала гілка яка і цю перекидку без пробле зігнула, але деформація була незначна тому, що тепм їзди був прогулянковий і я встиг зупинитись. Гілка була товщиною прибл 2- 2,5 см ще й суха. Так що аргумент неякісної перекидки відпадає. І так як до своєї рами я НІДЕ не можу знайти запасного пєтуха то такий захист хоч і виглядає "не кошерно" але буде доречним, бо зламавши пєтух я буду без рами(( Стається таке коли їдеш по не втоптаній лісовій стежці колесо з легкістю переламує гілку навпіл і одна з половинок виведе БУДЬ ЯКУ перекидку з ладу. як правило гнеться лапа. Можливий варіант коли велосипед просто паде на бік перекидки Тоді, в залежності від положення перекидки пошкоджується або пєтух або перекидка або все разом... Висновок: кожен для себе вирішує чи варто той захист встановлювати, але заперечувати, що він не запобігає певним пошкодженням не варто. Інше питання які саме захисти використовувати і як їх кріпити(захисти і типи кріплень їх до рами є різні)