Як перекачані, так і недокачані шини збирають гострі предмети. Я качаю не більше 2,4 атмосфери ззаду і не більше 2,0 спереду на шині 47 мм, на шині 58 мм 1,6-1,8 атм. спереду та 2,0-2,2 атм. ззаду. Пробивав смарт семи лише раз на акації в Медоборах. Ізджу не розбираючи дороги, на початку літа кросмарки теж на акації "кулеметною чергою" продірявив. Зараз їзджу на Panaracer Rampage 29x2,35, але брати не рекомендую, вони лише для болота і грунтів. На асфальті не котять взагалі, там де на кросмарках летів 54 км/год, на панарейсерах більше 40-41 км/год не годен їхати, правда ще ні разу не пробив десь за 1200 км.
P. S. На рахунок легенди, нічого не знаю
, ті три характеристики не сумісні в принципі, хіба з горба. Якщо розділити то кросмарки будуть для швидкої і активної, а панарейсери для активної і агресивної їзди
.
Ще як був на 26" то їздив на Fat Albert 2,35 (750 грам фолдінг) спереду і смарт сем (680 грам стальний корд) 2,25 ззаду, теж не пробивав жодного разу. Але вони мали великі і високі шипи та товсті стінки, особливо передня. І для мене вони котили дуже добре, але всеодно гірше, ніж наприклад Ritchey Z-Max 2,0 чи смарт семи 2,1. Тобто, моя середня швидкість не мінялася практично, бо на поганих участках їхав швидше, ніж на тонших шинах, але навантаження на м"язи було все-таки дещо більшим.