ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

28*1,75-2 Широкі покришки на 28 колесо

<< < (4/9) > >>

Erazel I-st:
Правильно, тільки не зовсім. Зазвичай 26 колеса йдуть на МТБ а 28 на шоссе. Тому й різниця в товщині. Але от на гібриді стає проблема їзди на вузьких покришках по бездоріжжю. Хочеться якої-неякої мягкості і стабільності при їзді. От і стають востребовані колеса 28*2.

CoRacK:

--- Цитата: Стечкин від 18.12.2010, 17:37:55 ---якщо нічого не путаю, має місце такий момент:

мускульні зусилля велосипедиста значною мірою розходуються на розкручування ваги, що знаходиться по окружності заднього колеса. якщо колесо 26" - то не так вже важко розкрутити 2" покришку, але при 28" зусилля на розкручування 2" покришки значно зростають. Саме тому покришки на 26" зазвичай широкі, на 28" - вузьки.

--- End quote ---
Прошу прочитати дану сторінку теми, особливо 4 пост зверху :).

P. S. Найбільше сподобалося це:
"4. Узкая резина с большим диаметром, имея достаточную проходимость, в густой грязи не забивает ею перья и позволяет колесу крутиться. С 26” покрышками мы рискуем либо залепить грязевый просвет (если резина широкая), либо получить недостаточную проходимость (если покрышка узкая и выпадает свернуть в пески).
Со скептиками в этом пункте совсем просто. Когда попадается скептик, я тащу его в грязь (погуще), и за три минуты из него готов как минимум человек, чуткий к альтернативам. Трудно сохранить здравомыслие, когда:
а) один, оскальзываясь, волочит (сперва на себе, потом за собой) намертво зацементированный тысячедолларовый вездеход (выйдя из грязи, предстоит раздирать навоз врукопашную, чтоб колеса закрутились);
б) другой бесстыдно носится вокруг на бабушкином драндулете, притом ищет места поглубже." :laugh:

Стечкин:
в даному питанні я близько не беруся стверджувати свою правоту, тим більш в мене широких шин нема :)

в принципі я вже майже склав собі шосейник на 26" - як доживу до весни, попробую обидав - на 26" і на 28" - там даст се чути.

Earl:
Порадьте, які і де взяти ободи під такі покришки (28*2)? Вібрейк

Vintage:
Також сушу собі голову, але Erazel I-st дав шанс підказавши, що скоро тобто у Лютому (якщо я не помиляюсь) відбудеться щорічна виставка велодосягнень (так-би мовити) у Києві. Наші постійно туди їздять, збираюсь і я чухнути "намацати" щось путнє та придбати!

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version