Загальний > ТЕРЕВЕНІ-ПЕРЕБЕНДІ

Пси на дорогах і як з цим боротись.

<< < (14/51) > >>

Erazel I-st:
Спіріт, собаки мішають не тільки тим шо можуть покусати, а й тим що можуть створити аварійну ситуацію - за ногу шарпнути, під колеса кинутися і т.д. Особисто мав лиш 1-2 серйозну пригоду з собаками, але хто його знає чи в майбутньому не підсунуть свиню.

CoRacK:

--- Цитата: Etron від 15.10.2010, 23:53:51 ---Якщо ж тварюка скажена, то хватить і подряпини, щоб потім отримати 40 уколів у сраку за власні гроші.

--- End quote ---
Хочу розвіяти ваші страхи на рахунок 40 уколів:
По-перше уколів не 40, а лише 9 і тільки 4 з них в один день(3 - це антирабічний гамаглобулін, 1 - антирабічна вакцина). Решта 5 уколів, це теж вакцина, яка вводиться на 3,7,14,30 і 90 день після укусу або перших ін"єкцій, які вводяться в 0 (нульовий) день.
По-друге вводяться вони не в дупу, а в дельтовидний м"яз на плечі. Крім того ті 40 уколів ніколи в дупу не давали, а вводили в прямі м"язи живота біля пупка (ото була реальна екзекуція).

Etron:

--- Цитата: CoRacK від 16.10.2010, 09:42:43 ---Хочу розвіяти ваші страхи на рахунок 40 уколів...

--- End quote ---

Зрозуміло, що наука пішла вперед у питанні 40 уколів. Але ж там не тільки сказ. Там і правець, і лептоспіроз і т. д.
І впихати в себе ту хімію через кляту тварюку, ще й за власні кошти, не маю бажання.

CoRacK:
Якщо вкусила собака, то проводять щеплення лише від сказу, хіба рана від укусу буде забруднена землею чи гноєм (перегноєм), тоді введуть працевий анатоксин. А лептоспіроз передається виключно через сечу щурів хворих на нього. Тобто якщо людина після того як її вкусив пес, вирішить поплавати в очеретах чи місці де плавають щурі, то ймовірність заразитися лептоспірозом буде дуже висока.

P. S. ІМХО для деяких собак я вважаю адекватним засобом захисту лише двоствольний дробовик або бензопила (бійцівські собаки(мається на увазі не порода, а виховання), деякі вівчарки), а для інших буде достатньо рикнути і вони тікають, а для
коротконогих шавок достатньо дати газу 30-45 км/год і вони швидко відстають. Якщо ж дорога погана, то краще зупинитися і потім повільно від"їхати. Проти зграї собак від 3 і більше псів де є розумний вожак, може і дробовик не допомогти, хіба 12-ти зарядний. Різниця між зграєю вовків і собак дуже суттєва. Вовки людину бояться, а собаки ні.

teodor4ik:

--- Цитата: Etron від 16.10.2010, 10:46:29 ---....Але ж там не тільки сказ. Там і правець, і лептоспіроз і т. д.

--- End quote ---
а я і не знав шо він з ними катає...

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version