Загальний > Здоров'я
Як я сушу м'ясо
Erazel I-st:
--- Цитата: Сім самураїв від 20.08.2010, 13:36:29 ---[пост про те, як з півкиля м"яса зробити сто грам і сильно з того тішитись:)]
--- End quote ---
Поправка - пост про те, як з півкиля м"яса зробити сто грам не втративши при тому його енергетичну цінність. Ти ж його їси не для задоволення, а для поповнення запасів енергії.
Avanar:
Erazel правий, основна мета - не стільки зменшення ваги, скільки збереження м'яса на строк більше як 3 дні. Якшо на 1-2 дні, то можна і ковбасою обійтись і не паритись.
--- Цитата: Сім самураїв від 20.08.2010, 13:36:29 ---[пост про те, як з півкиля м"яса зробити сто грам і сильно з того тішитись:)]
--- End quote ---
А від того що зекономиш 300-400 гр., ніби толку і мало, а тепер порахуй скільки вийде на 6 чоловік і на 5 днів? Яж не пропоную це на одноденки робити.
Сім самураїв:
:) то я типу жартував. я знаю про пемікан і його застосування.
правда шоб з"їсти то сухе м2ясо без запивання водою - неймовірно) а везти ше літру води - то яка тут економія в вазі?
сушене м"ясо виправдане в тривалих походах (більше 15 днів) по місцевості без магазинів)
індіанці сушили пеммікан в першу чергу не через вагу, а через те, що він довго зберігається і в них там м"ясо було основним пунктом в меню.
Avanar:
--- Цитата: Сім самураїв від 20.08.2010, 15:04:49 ---правда шоб з"їсти то сухе м2ясо без запивання водою - неймовірно
--- End quote ---
З нами в Карпати один ходить, так він його сухим, як сємечки товче, як він його тільки не називає: таракани, чаппі, ... :P
teodor4ik:
а я все мислю про те як би то зробити вакуумний насос... тоді воду можна закипятити при температурі в 45-50 і висушити його посуті моментально і без втрати обєму... тоді при варці воно швиденько вбере всю воду назад..
з лічного опиту - сушена при тиску 10^-12 атм таранька розсипається в порох, шо не є добре, а вот порох з грибів рулить як приправа.
Навігація
Go to full version