ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
Проскакування ланцюга
Oleg:
Після вчорашньої вечірньої поїздки мій ровер почав барахлити, а саме після кожних 2-3 обертів проскакує ланцюг (інколи таке буває при перемиканні передач). Раніше такі проскоки бували тільки при високих передачах.
Сталася поломка після того як я трохи навантажив вєлік і розігнав до 60 км./год.
Особисто думаю, що то щось із заднім переключателем.
Хто знає в чому справа і чи це можна самому зробити?
Мальцев Олександр:
Якщо проскакування ланцюга на зірочці - то заміна касети і ланцюга.
Якщо перескакування із зірочки на зірочку - то прочистити / замініти тросики, сорочки тросиків і правильно відрегулювати позицію перекидки.
Штир:
Таке може бути, якщо ланцюг нормально не сів на зірочку. При переключенні передач не крути педалі, після переключення починай крути плавно. І ще, важливо знати на якій зірочці (передній чи задній) трапляється проскакування.
Швидкість не грає ролі, має значення тільки прискорення, якщо говорити про навантаження. Якщо твоя вага до 80 кг і не використовуєш контактні педалі, тоді це не перевантаження.
Oleg:
дякую за відповіді!
з переключанням передач проблем немає, менш-більш нормально перемикаються, а от не можу добре всікти сам момент проскакування, а вірніше причину, тому і запитую
п.с. важу 73 кг. і контактні педалі не використовую, але навантажити можу добре.
Vadila:
попробуй ланцюг поміняти
Навігація
Go to full version