Мандрівки > Звіти

Звіт "Падіння колективу" або ж "Як ми відкатали Велотур по замках ЗахУкр 07.2010

<< < (7/10) > >>

andriy:
Я так бачу варто організовувати якісь поїздки, де би Василь трохи розповідав про премудрості ефективного харчування.

На разі мені також подобається гречка, особливо запарена, а не варена.
Макарони і картопля - згідний, не те, хіба за умови форс-мажору (коли хтось пригощає ;-)  )

Віталько:
Гречка (яка тут, бляха муха відсутння (та шо є на смак як гівно)) це сила. Кинути ше пару кавальчиків м'яса і можна їхати Підкамінь )))

Щодо організації. Орнганізатор, створюючи поїздку все таки відповідає за її проведення. Може на когось (за його згоди звичайно) перевалити керівництво. Але просто взяти і забратись - ну не буду казати хто так робить. В тому і проблема "нової шприхи". Але то вже інше. Не хочу тут вникати в вчорашню сварку з еразельом. Організатор поїздки відповідає за поїздку. Це і є та аксіома. І ніяк її не зміниш.

Штир:
Про читав все це і самому захотілося додати коментарі, бо в цьому ток-шоу вже забули про основне:
1.   Організатор - особа відповідальна, а не козел, з якого роблять винуватого, якщо пішло не все гаразд.
2.   Якщо організатор каже, що треба дотримуватися маршруту і графіку то це не підлягає обговоренню.
3.   Організатор, не повинен ображати і повинен максимально логічно переконувати. У крайньому випадку, питання вирішується шляхом голосування.
4.   Організатор повинен скласти маршрут по контрольних точках, де вказано у якій точці коли треба бути. Між точками можна петляти, але точки пропускати неможна.
5.   Маршрут має бути обговорений з всіма наперед, так щоб була 100% згода.
6.   Люди які хочуть приєднатися до колективу без попередньої домовленості повинні дотримуватися статуту (усіх домовленостей) і ні в якому разі не підбурювати до протестів.
7.   Їсти треба всім разом і немає значення чи кожний купляв окремо чи гуртом. Якщо немає спільного стола і дружньої бесіди, тоді немає колективу.
8.   Готувати їсти вночі можна, якщо це для всіх і не гриміти каструлями. Але для мене процес приготування такий самий важливий як споживання, тому краще все робити разом.

Petryxa:

--- Цитата: Штир від 06.07.2010, 20:29:38 ---Про читав все це і самому захотілося додати коментарі, бо в цьому ток-шоу вже забули про основне:
1.   Організатор - особа відповідальна, а не козел, з якого роблять винуватого, якщо пішло не все гаразд.
2.   Якщо організатор каже, що треба дотримуватися маршруту і графіку то це не підлягає обговоренню.
3.   Організатор, не повинен ображати і повинен максимально логічно переконувати. У крайньому випадку, питання вирішується шляхом голосування.
4.   Організатор повинен скласти маршрут по контрольних точках, де вказано у якій точці коли треба бути. Між точками можна петляти, але точки пропускати неможна.
5.   Маршрут має бути обговорений з всіма наперед, так щоб була 100% згода.
6.   Люди які хочуть приєднатися до колективу без попередньої домовленості повинні дотримуватися статуту (усіх домовленостей) і ні в якому разі не підбурювати до протестів.
7.   Їсти треба всім разом і немає значення чи кожний купляв окремо чи гуртом. Якщо немає спільного стола і дружньої бесіди, тоді немає колективу.
8.   Готувати їсти вночі можна, якщо це для всіх і не гриміти каструлями. Але для мене процес приготування такий самий важливий як споживання, тому краще все робити разом.

--- End quote ---

а отут з деякими пунктами мушу не погодитись...
1. так, організатор особа відповідальна, і саме він несе відповідальність за групу, а не криє в один момент всіх матом і їде собі додому. як уже писав Дрім - спершу познайомся з групою, а потім вже їдь з ними в покотеньку (навіть дводенку). причину негараздів, насамперед, потрібно шукати в собі, а не валити все на ішних учасників мандрівки.
2. таке може бути тоді, коли учасники мандрівки добре знайомі або коли про це було чітко оговорено до самої мандрівки чи керівник групи є беззаперечним авторитетом для всіх учасників. в іншому випадку подібні ситуації будуть виникати постійно.
7,8. бувають різні випадки і інколи простіше зробити окреме харчування по групах, але це явно не стосується даної поїздки.

traveller.com.ua/Downloads/small_groups.doc  - стаття саме про психологію малих туристських груп, доволі велика, але разом з тим і цікава.
п.с. сподіваюсь, що всі ми зробимо висновки щодо цієї ситуації і не будемо наступати на ті ж граблі  :)

Мальцев Олександр:
Керівник у коротких поїздках, при невеликих аматорських групах, що складаються із свідомих, повнолітніх учасників - посада номінальна. І аж ніякої відповідальності ні за маршрут ні за учасників ні за харчування нести не повинен. Як правило керівником  стає той хто більше приклався до організації поїздки, відповідно краще вивчив маршрут, має більше досвіду; психологічно врівноважена особа, що здатна прийняти об'єктивне рішення в будь якій ситуації і прийняти відповідальність на себе за це рішення. До цього часу я вважав, і вважатиму надалі, що ніяких особливих правил для простих одно-, дво-, триденних поїздок видумувати не потрібно. Цілком достатньо загальних норм етики і  здорового глузду. Зі скатаною групою може їхати і  новачок, не випробуваний в попередній поїздці. Звичайно, співбесіда мусить бути, адже буває трапляються ну зовсім неадекватні особистості. Мені, наприклад, подобається їздити з новими, незнайомими людьми.
Зважаючи на вищевикладене, можна стверджувати, що поїздка пройшла нормально. А всі претензії до Стєчкіна пред'являються не як до керівника, а як до звичайного учасника покотеньки.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version