Мандрівки > Звіти
Тернопіль-Медобори-Тернопіль: Звіт
andriy:
--- Цитата: Zombie від 04.06.2010, 14:30:20 ---5 копійок в загальну скарбницю вражень
Отже їдемо в Медобори...
Про Бохит... На мою думку ми до Бохита не попали, хоча безумовно побували на іншому менш відомому і недослідженому капищі, що розташувалось неподалік.
Щодо ходінь по колу - це була якась містика. Деякий час ми йшли без всіляких стежок по лісі і я звірявся що 10 хв з компасом і виявляв що чи його чи мене постійно трішки зраджувало внутрішнє відчуття напряму.
До Постолівки ми йшли виключно просіками і лісовими дорогами. На кожному перехресті і повороті я звірявся з компасом. І ми в результаті вийшли точно на цю Постолівку. Не зрозуміло, як я вийшов на Посотлівку, якщо я тоді думав, що ми йдемо від Бохита, і відповідно постійно повертав трішки північніше.
Турист з Острога, що зустрівся нам перед день, розповідав, що там (біля Бохиту) легко зійти на манівці, і застерігав, щоб ми були обережними. Тоді я цього не взяв до голови. Та згодом зрозумів, що в його словах є доля правди.
--- End quote ---
Були 2 роки тому на Богиті (я, Павук і ще парах хороших супутниць) - нас майже з'їли комарі. Дійсно в лісі з компасом і картою легко заплутатись, що нам вдалось.
Гору знайшли і знайшли "ворота в інший світ" (правда про назву того місця я довідався вже згодом).
А ще там цікава штука - з того села (забув назву), що виходиш на Богит населення важко християнизоване, якщо чують про те, що люди йдуть на Богит мусять якусь підлість зробити, або нерви поїсти.
Наприклад лісничий (на зеленій "Ниві"(ВАЗ2121) їздить) нас запитав чи є в нас дозвіл з якоїсь інстанції на таку мандрівку.
Колись ходив родич (3 роки тому) з рідновірами з Тернополя, то свідомо вказали не ту дорогу. А минулого року їм сказали, що вхід платний.
Виявляється туди їздить дуже багато рідновірів з різних куточків України, навіть Білорусі і Росії.
bhagavan:
--- Цитата: andriy від 11.07.2010, 11:22:52 ---А ще там цікава штука - з того села (забув назву), що виходиш на Богит населення важко християнизоване, якщо чують про те, що люди йдуть на Богит мусять якусь підлість зробити, або нерви поїсти.
--- End quote ---
На Богит не ходив, капище не бачив, але дуже б хотілося побувати там і поспілкуватися з місцевими, щоб або підтвердити, або швидше (імовірніше) спростувати цей міф про вроджену недоброзичливість медоборських аборигенів. Бо люди вони всюди люди і між Тернополем і Богитом не так вже і багато кілометрів, шоб там могла проіснувати така ізольована спільнота людоненависників ))
Думаю якшо поводитися адекватно, не поводитись стереотипно, бути ввічливими і посміхненими, ґречними і вихованими - то хочеш не хочеш, а переламаєш місцевий стереотип на рахунок "затягнутості" туристів чи їхньої релігійної твердолобості. Вважаю похмурих рідновірів такими самим фанатиками, як православних паломників в почаєві. А люди поза релігією - всюди однакові. Головне не дозщволяти собі зводити якісь мури і провокувати неприязнь.
Ratamahatta:
--- Цитата: bhagavan від 11.07.2010, 20:26:52 ---На Богит не ходив, капище не бачив, але дуже б хотілося побувати там і поспілкуватися з місцевими,
--- End quote ---
так може Рома і зїздемо після 25 числа?
andriy:
Як би я хотів з вами ще разок туди з'їздити, але якби то реалізувати в кінці серпня, або десь у вересні.... але то таке, як надумали - їдьте.
Там є сенс ходити по Богиті, якщо прочитати про нього матеріали, історію і різні легенди. Мені колись обіцяли книжку про то місце, але так і обіцяли...
Це одне з місць сили.
bhagavan:
--- Цитата: Sasha від 11.07.2010, 20:38:29 ---так може Рома і зїздемо після 25 числа?
--- End quote ---
В мене тут розумієш, такий період в житті, коли різні обставини заставляють присвятити свій час трохи іншим речам і дещо іншим людям ) Якшо я вивільню якісь вихідні на покотеньку - то мені буде все одно куда (не скажу, шо все одно з ким )) ) їхати - лиш би поїхати :)
Так шо, сподіваюсь на краще, але планувати шось не беруся.
--- Цитата: andriy ---Це одне з місць сили.
--- End quote ---
Ну ти знаєш, я скептик. Місця сили це добре, але часи зоряних воєн і люка скайвокера я давно залишив в дитинстві. Привик вкладати в слова смисл. Бо коли кажуть енергетика і сила, а людей питаєш, а шо це таке? (крім як галузь промисловості і кг на метр і на секунду_в_квадраті), то вони починають казати, шо сила це сила, а енергетика - це енергетика.
Навігація
Go to full version