Загальний > Справжні велосипедисти
Магніт на шприху
Штир:
Збираюся купляти велокомп. і виникло питання - Чи варто звертати увагу на вагу магніта. Маю 2-а варіанта:
1. Магніт у металевому корпусі, вартість компутера - 150 грн.
2. Магніт у пластмасовому корпусі (суттєво легший), вартість 299 грн.
Мене просто зацікавило чому у дорогому варіанті використовують пластмасовий корпус. Центробіжна сила штука така що може суттєво вплинути на розбалансування колеса. Є поради?
skeleton13:
чисто моє враження...
з пластмасового корпуса магніт на великих ямах чи бруківці може легко вилетіти...так як в металевому він надійно тримається...
Штир:
OK. Тоді побіг купляти за 150 грн.
Стечкин:
--- Цитата: Штир від 29.05.2010, 13:17:13 ---Збираюся купляти велокомп. і виникло питання - Чи варто звертати увагу на вагу магніта. Маю 2-а варіанта:
1. Магніт у металевому корпусі, вартість компутера - 150 грн.
2. Магніт у пластмасовому корпусі (суттєво легший), вартість 299 грн.
Мене просто зацікавило чому у дорогому варіанті використовують пластмасовий корпус. Центробіжна сила штука така що може суттєво вплинути на розбалансування колеса. Є поради?
--- End quote ---
мій камрад лак для дерева продавав на базарі: закупка по 5 грн, але з різними наклейками - біла і синя.
спочатку поставив ціну на той шо білими наклейками 12 грн, з синіми - 10 грн.
народ питає - в чому різниця?
камрад каже - той за 12 краще пристає до поверхні ))))
народ спочатку скупив весь лак по 12 грн.
потім камрад поміняв ціну - поставив з білими наклейками по 10 грн, з синіми - по 12.
так весь лак і розпродав...
мабуть той магніт в металевому корпусі пару кіло важить, якщо колесо розбалансовує...
Штир:
Спробую пояснити мовою формул.
1. Чіпляємо магніт вагою 10 г = 0.01 кг, на відстані 25 см від вісі (у нас втулка)
2. Крутимо колесо з частотою 10 об/сек, це приблизно 39 км/год для колеса 28 дюймів.
3. Рахуємо центобіжну силу:
F = 0.01 x (2 x 3.14 x 10)^2 x 0.25 = 9.86H, це приблизно 986 грамів. Тобто 10 грамів перетворюється на 1 кіло.
Може колись бачив як балансують колеса на машинах, там гирі не чіпляють.
Навігація
Go to full version