Загальний > Справжні велосипедисти

Велосипед для велотурів

(1/4) > >>

Штир:
Прочитав ваші поради і прикинув що city варіант не є оптимальний для мене. Допоможіть з вибором виходячи з наступного:

1.  Вага велосипеда для мене є вагомий аргумент, тому що хочу на роботу їздити і на обід повертатися додому. Не дуже хочу важкого велосипеда носити по сходах, залишати у під'їзді так само не хочу.
2. У студентські роки наїздив на туристі десь 5000 км, їздив деколи по 70 км на день без зупинки. Тому певний досвід маю.
3. Зараз думаю про хардтейл (колеса не менше 26) або гібрид. Тому, який варіант кращий з точки зору тернопільських велотурів? З якою середньою швидкістю ви їздите?

Erazel I-st:
"Я вам нескажу за всю Одесу", але дещо можу повідати. Середня швидкість получається в поїздках 15-20 км/год. А крейсерська 20-25. Народ у нас їздить на 26 колесах в основному. Причиною цьому є погана якість наших доріг. да й добре зібраний кантрійник(на 26 колесах) є цілком достатнім навіть для шосейних поїздок на 70-130 км.
 А от на рахунок ваги то тут не все так однозначно. Я так зауважив що 12-15 кілограм в руці несильно відрізняються. Тут вже більше фізична форма власника грає роль. Але от для кращої котимості то варто потім пошукати колеса полегше. Вкласти трішки більше грошей але мати легкі колеса.  Я є власником двох велосипедів на 12 і 18 кг. Так 12 кілограмовий котить в рази краще і легше за важчого собрата. Але не стільки в рахунок ваги як через тонкі легкі колеса. Та й носити його зручніше бо колеса не переважують з сторони в сторону, вага зібрана в рамі по центру і тому руки не вивертає при переносці на руках, получається ніби добре збалансована відцентрована "ровєсовка".

Штир:
Дякую. А що означає - легкі колеса:
1. Легкий обід + втулка + шприхи?
2. Вузька покришка, не така як у маунт байка?

Erazel I-st:
І то і то. Але я так зауважив що незважаючи на свою мягкість резина добіса важка штука. Наприклад у мене заднє колесо(на важчому лісапеді) без касети і гуми важило 1200 грамм. А от камера важить десь 600 грамм, а покришка біля кілограма +- 150 грам.  Тому якщо вдалось зібрати легке колесо(шприхи обід втулка) то це ще незначить що можна розслабитися і брати камеру і покришку будь які. Вони теж додають суттєво ваги. Тобто в ідеалі все треба підбирати з меньшою вагою.
 Доречі 26 МТБ покришки теж бувають досить легкі. Наприклад Максіс Хайроллер 2.1 важить всього 590 грам.
 Ну то таке, це все тонкощі. В них варто заглиблюватися лиш коли велосипед буде придбаний і захочеться зменшити вагу. Зараз поки що таким неварто забивати собі голову.

Штир:
ОК. Зараз піду в Ровер Байк (і той що біля нього) подивлюся що там є. Шкода що вони майже ніколи не знають ваги велосипеда, приходиться записувати назву моделі потім в неті шукати специфікації

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

Go to full version