ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда

догляд за ланцюгом...

<< < (15/27) > >>

Erazel I-st:
Та у мене таке саме було. Взяв новий ланцюг. Почало проскакувати. Прийшлось брати і нову касету. Але тепер я поступаю більш розсудливо - катаю на всіх зірках. Щоб зношувались рівномірно і відповідно кожна окремо меньше.

andriy:
Користуюся схемою почергової заміни ланцюгів: маю їх 2 Sram'івські і 1 Shimano, який був зразу на ровері.
Коли переходив з 1-го (Shimano)ланцюга на 2-й(Sram) - все було просто, вкоротив на потрібну кількість ланок новий, з'єднав Power Link'ом Sram і поїхав, з 2-го на 3-й аналогічно. Але от прийшов час знову 1-го: купив я собі окремо Power Link і думав, що все пройде гладко, але де там - ланки ланцюга Shimano на міліметр, а може й грубші за Sram'івські. Спочатку було спилював напилком ланки, де з'єднується Power Link'ом, потім пробував з'єднувати, то з'єднувалося, то ні.
В результаті сусідні з Power Link'ом ланки довелося поміняти з Shimano'вських на Sram'івські.
І з'єдналося все гаразд.
 Все крутиться, передачі перемикаються, ніби з першого погляду все ок. А як гадаєте якщо замінено 2 штирі, як воно впливає на надійність ланцюга - чи може він порватися?
Хтось з таким стикався?

teodor4ik:

--- Цитата: andriy від 04.10.2009, 18:05:03 ---Спочатку було спилював напилком ланки, де з'єднується Power Link'ом, потім пробував з'єднувати, то з'єднувалося, то ні.
В результаті сусідні з Power Link'ом ланки довелося поміняти з Shimano'вських на Sram'івські.

--- End quote ---

а я думав шо то я ізвращенец... :D :D 8) :P

andriy:

--- Цитата: teodor4ik від 05.10.2009, 10:01:18 ---а я думав шо то я ізвращенец... :D :D 8) :P

--- End quote ---

Після такого грання з тими ланками ланцюга починає розуміти їх написи на коробках Sram Compatible чи Shimano Compatible.
Але ж гади - там різниця в товщині навіть менше міліметра.

teodor4ik:

--- Цитата: andriy від 05.10.2009, 11:16:50 ---Після такого грання з тими ланками ланцюга починає розуміти їх написи на коробках Sram Compatible чи Shimano Compatible.
Але ж гади - там різниця в товщині навіть менше міліметра.

--- End quote ---
ну шимани ж є HG i IG вони якраз мають різну товщину, причом теоретично вони сумісні між собою в 1 сторону, а практично нічо доброго...

кста. маю пару нових ланок НG-93(ХТ) можу дати поекспериментуєш..

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version