ТехМайданчик > Обслуговування та ремонт велосипеда
догляд за ланцюгом...
baxic:
дякую за поради - поставив ланц з замком. ніби їздить норма. он засреться - зніму, помию, і дальше попедалюю.
Marik1986:
Здоровенькі були шприхалі :) В мене виник, ось такий варіант, чистки та змащування ланцюга. Хотілось би почутити поради професіоналів. Для початку нанести на цепь VD - 40, потім залишити на 15-20 хв, щоб пройшло в усі щілини, далі зубною щіткою почистити, і протерти сухою чистою ганчіркою. Після того всього змастити трансформаторним мастилом. воно наскільки мені відомо, саме чістіше за всі мастила, а також ріденьке. Залишити на ніч і зранку перед поїздкою, протерти залишки мастила ганчіркою. Як вам такий варіант? *dontknow*
teodor4ik:
--- Цитата: Marik1986 від 30.03.2011, 20:24:50 ---Здоровенькі були шприхалі :) В мене виник, ось такий варіант, чистки та змащування ланцюга. Хотілось би почутити поради професіоналів. Для початку нанести на цепь VD - 40, потім залишити на 15-20 хв, щоб пройшло в усі щілини, далі зубною щіткою почистити, і протерти сухою чистою ганчіркою. Після того всього змастити трансформаторним мастилом. воно наскільки мені відомо, саме чістіше за всі мастила, а також ріденьке. Залишити на ніч і зранку перед поїздкою, протерти залишки мастила ганчіркою. Як вам такий варіант? *dontknow*
--- End quote ---
*No* надто складно...
Marik1986:
--- Цитата: teodor4ik від 30.03.2011, 20:27:19 --- *No* надто складно...
--- End quote ---
Мойка для цепи Barbieri Chain Cleaner тоді можливо такий дивайс, собі придбати ?
Vintage:
Власне я свій ланц майже ніколи не мию. Коли проїздити багацько кільометріів, він фактично самоочищається, головне не забувати кожні 100-150 км (або як зачне скреготіти) змащувати його. Але то для любителів шоссе, що робити Дх-шнікам, чи екстремалам - поняття не маю, вони постійно в лісах та по грунті в основному "пиляють" забруднення ланца - більше, нерідко на їх шляху просто болотисто-гавниста місцевість, що аж шкода того ровера, тай сам не дуже чистим з такого виходиш (також був у подібних ситуаціях) *dontknow*
Навігація
Go to full version